Sollicitatievraag: Wat heb je geleerd van dit project

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vind het juiste oefenpakket voor jouw test

Tijdens een sollicitatiegesprek wil een recruiter niet alleen van alles weten over je opleiding en ervaring, maar ook wat je lerend vermogen is. Je kunt dus een vraag verwachten over wat je ergens van hebt geleerd, bijvoorbeeld van een bepaald project.

Vaardigheden en lerend vermogen

Misschien heb je op je cv vermeld dat je aan een bepaald project hebt gewerkt of komt het tijdens het gesprek aan de orde. Hoe dan ook, een project kan voor een recruiter een goed onderwerp zijn om meer te weten te komen over jouw vaardigheden en lerend vermogen. Natuurlijk heb je een hoop geleerd van dat project. Maar hoe verwoord je dat?

Wat moet je niet antwoorden?

Wat je in ieder geval niet moet antwoorden, is dat je niets geleerd heb van dit project. Ook al wist en kon je alles wel al van te voren, dat is echt niet het antwoord waarop de recruiter zit te wachten. Het geeft alleen maar aan dat je iets onder je niveau hebt gedaan of dat het bedrijf je iets moeilijkers niet toevertrouwde.

Zeg ook niet dat je vooral geleerd hebt hoe het niét moet. Dit geeft een negatieve ervaring aan, die je niet hebt weten om te buigen naar een leermoment.

Wat is wel een goed antwoord?

Laat zien dat je een positieve houding hebt en dat je door jouw vaardigheden het project tot een goed einde hebt weten te brengen. En wat je er van geleerd hebt? Dat kan iets technisch zijn of iets procesmatigs. Je hebt je misschien moeten verdiepen in bepaalde software of in bepaalde werkprocessen, waardoor je daar nu veel meer kennis van hebt. Het kan ook zijn dat je er achter bent gekomen dat je door een andere manier van werken snellere resultaten had gekregen. Je kunt bijvoorbeeld iets antwoorden als: ‘Wanneer ik het opnieuw zou moeten doen, dan zou ik veel eerder mensen van de werkvloer er bij betrekken, omdat zij over heel veel relevante kennis beschikken.’

Als het om een groepsproject gaat, moet je duidelijk kunnen aangeven wat jouw eigen bijdrage aan het geheel was. En wat jouw leermomenten daarbij waren natuurlijk!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees meer artikelen over solliciteren en assessments ...

Inhoudsopgave

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Totaalpakket met 50% korting!

Als bestaande gebruiker krijg je 50% korting op ons totaalpakket. Je betaalt dus geen 69,99 maar slechts 34,99.

Totaalpakket van 199,99 voor 69,99

Beste keus: kies voor het Hellotest Totaalpakket met meer dan 12.500 oefenvragen.

Moet jij een assessment maken binnenkort?

Slechts 45% van de kandidaten slaagt voor het assessment. Begin vandaag dus nog met oefenen voor jouw test. Gebruik de kortingscode: 10eenmalig voor eenmalig 10% korting!