Allen & Overy assessment oefenen

Moet jij een assessment maken voor A&O? Voor starters en experienced hires maakt Allen & Overy gebruik van assessments.  Momenteel maakt A&O gebruik van drie verschillende testen: GITP, LTP en PiCompany. Dit oefenpakket bevat trainingen voor alle drie de testen. Start dus vandaag nog!

Geschikt voor
Wat je ontvangt in de cursus

van 104,99 voor 34,99

Ook te koop als onderdeel van ons law of ons totaalpakket

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

GITP oefentoets

Probeer een gratis GITP oefentoets.

LTP oefentoets

Probeer een gratis LTP oefentoets.

Pearson oefentoets

Probeer een gratis Pearson oefentoets.

Allen & Overy bestaat uit een groep van zo’n 200 advocaten, (kandidaat-)notarissen en fiscalisten. Werken bij Allen & Overy is jezelf zijn en toch samen een hechte groep vormen.

Allen & Overy als werkgever

Werken bij Allen & Overy is uitdagend en elke dag is anders. Bij Allen & Overy zit ontdekken, onderzoeken en avontuur in het DNA. Zo komen klanten met vragen waarop jij een antwoord moet vinden. Oplossingen vinden en precedenten creëren, innovatie f denken en onderzoeken wat mogelijk is. Dat zijn zaken die verwacht worden als jij gaat werken bij Allen Overy. En dat doe je niet vanaf de zijlijn, want vanaf dag 1 ga je direct aan de slag voor nationale en internationale cliënten en draait volwaardig mee in een multidisciplinair en hecht team.

Sollicitatieprocedure

Wil jij gaan werken voor Allen & Overy? De sollicitatieprocedure bestaat ui vier rondes:

  1. Lever jouw motivatiebrief en cv in.
  2. Het eerste gesprek met een recruiter.
  3. Maak een assessment.
  4. Twee gesprekken met partners.

Motivatiebrief en cv

Jouw sollicitatie begint met de sollicitatiebrief en cv. Zorg dat je goed kunt onderbouwen waarom je bij A&O wilt werken. Wat trekt je precies aan? Wat hoop je te bereiken, leren en te kunnen betekenen voor dit kantoor? In de gesprekken zullen ze diep ingaan op jouw brief. Zorg dus dat je alles kunt onderbouwen wat in jouw brief staat.

Jouw cv moet er natuurlijk ook goed uitzien. Zorg er in ieder geval voor dat jouw cv voldoet aan de eisen van nu. Plaats bijvoorbeeld een goede foto van jezelf en zorg voor een mooie opmaak. Bedenk ook dat alles wat op je cv staat reden is voor een vraag tijdens de gesprekken. Plaats dus bijvoorbeeld geen hobby’s die je niet echt hebt.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek ga je meestal in op jouw motivatiebrief en cv. Je kunt over alle punten vragen verwachten. Waar je vooral rekening mee moet houden, zijn vragen als:

  • Waarom wil je bij A&O werken en niet bijvoorbeeld bij de Brauw, Houthoff of Stibbe?
  • Wat hoop je te leren bij A&O?

Zorg dus dat je jouw motivatie en cv goed kent en vragen daarover kunt beantwoorden. Het kan handig zijn om dit met een vriend(in) te oefenen.

Online assessment

Het assessment is een belangrijke stap in de procedure. Als je deze test namelijk niet haalt, lig je uit de sollicitatie. Meestal mag je dan ook minstens een jaar niet meer solliciteren. Zorg dus dat je goed oefent voor de test van Allen & Overy!

A&O maakt gebruik van meerdere testen. Het hangt echt af van waar je woont, je praktijkgroep en jouw functie welke test je krijgt. De testen die je kunt verwachten zijn:

Naast het online assessment is er namelijk vaak een lokaal assessment. Dat kan dan afgenomen worden door een lokale partner. Bijvoorbeeld GITP in Nijmegen of LTP in Amstelveen.

In jouw uitnodigingsbrief staat welke test je moet maken. Als het niet duidelijk is, kan je ook aan de recruiter vragen welke test je moet maken. In principe moeten ze daar antwoord op geven. Hoewel ze dat niet altijd even graag doen. Als je er niet uitkomt, kijken we graag met je mee om het juiste oefenpakket te selecteren.

Wat de persoonlijkheidstest betreft, vul die in zoals je bent. Je hebt er niets aan om wenselijke antwoorden te geven. Het gaat erom dat je in het kantoor en team past. Dat kan jij en de recruiter het beste inschatten als je eerlijk bent.

Tweede ronde gesprekken

Je voert twee gesprekken met waarschijnlijk steeds twee partners. Dit zijn pittige gesprekken waar je alles mag verwachten. Wat de partners zullen proberen vast te stellen, is of jij past binnen A&O. Hoe het gesprek verloopt om hierachter te komen, weet je niet van tevoren.

De ene keer zal je uitgebreid over je hobby zitten praten met een partner. Maar de andere keer moet je misschien heel goed kunnen uitleggen waarom je de advocatuur in wilt. Waarom je met bepaalde klanten wilt werken. En, waarom je bij A&O wilt werken. Zorg dus dat je op meerdere gesprekken voorbereid bent en schrik vooral niet als het gesprek een andere wending neemt.

Andere kantoren

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge