Allen & Overy bestaat uit een groep van zo’n 200 advocaten, (kandidaat-)notarissen en fiscalisten. Werken bij Allen & Overy is jezelf zijn en toch samen een hechte groep vormen.

Allen & Overy als werkgever

Werken bij Allen & Overy is uitdagend en elke dag is anders. Bij Allen & Overy zit ontdekken, onderzoeken en avontuur in het DNA. Zo komen klanten met vragen waarop jij een antwoord moet vinden. Oplossingen vinden en precedenten creëren, innovatie f denken en onderzoeken wat mogelijk is. Dat zijn zaken die verwacht worden als jij gaat werken bij Allen Overy. En dat doe je niet vanaf de zijlijn, want vanaf dag 1 ga je direct aan de slag voor nationale en internationale cliënten en draait volwaardig mee in een multidisciplinair en hecht team.

Sollicitatieprocedure

Wil jij gaan werken voor Allen & Overy? De sollicitatieprocedure bestaat ui vier rondes:

  1. Lever jouw motivatiebrief en cv in.
  2. Het eerste gesprek met een recruiter.
  3. Maak een online assessment.
  4. Twee gesprekken met partners.

Motivatiebrief en cv

Jouw sollicitatie begint met de motivatiebrief en cv. Zorg dat je goed kunt onderbouwen waarom je bij A&O wilt werken. Wat trekt je precies aan? Wat hoop je te bereiken, leren en te kunnen betekenen voor dit kantoor? In de gesprekken zullen ze diep ingaan op jouw brief. Zorg dus dat je alles kunt onderbouwen wat in jouw brief staat.

Jouw cv moet er natuurlijk ook goed uitzien. Zorg er in ieder geval voor dat jouw cv voldoet aan de eisen van nu. Plaats bijvoorbeeld een goede foto van jezelf en zorg voor een mooie opmaak. Bedenk ook dat alles wat op je cv staat reden is voor een vraag tijdens de gesprekken. Plaats dus bijvoorbeeld geen hobby’s die je niet echt hebt.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek ga je meestal in op jouw motivatiebrief en cv. Je kunt over alle punten vragen verwachten. Waar je vooral rekening mee moet houden, zijn vragen als:

  • Waarom wil je bij A&O werken en niet bijvoorbeeld bij de Brauw, Houthoff of Stibbe?
  • Wat hoop je te leren bij A&O?

Zorg dus dat je jouw motivatie en cv goed weet en vragen daarover kunt beantwoorden. Het kan handig zijn om dit met een vriend(in) te oefenen.

Online assessment

Het assessment is een belangrijke stap in de procedure. Als je deze test namelijk niet haalt, lig je uit de sollicitatie. Meestal mag je dan ook minstens een jaar niet meer solliciteren. Zorg dus dat je goed oefent voor de test van Allen & Overy!

Wat de persoonlijkheidstest betreft, vul die in zoals je bent. Je hebt er niets aan om wenselijke antwoorden te geven. Het gaat erom dat je in het kantoor en team past. Dat kan jij en de recruiter het beste inschatten als je eerlijk bent.

Tweede ronde gesprekken

Je voert twee gesprekken met waarschijnlijk steeds twee partners. Dit zijn pittige gesprekken waar je alles mag verwachten. Wat de partners zullen proberen vast te stellen, is of jij past binnen A&O. Hoe het gesprek verloopt om hierachter te komen, weet je niet van tevoren.

De ene keer zal je uitgebreid over je hobby zitten praten met een partner. Maar de andere keer moet je misschien heel goed kunnen uitleggen waarom je de advocatuur in wilt. Waarom je met bepaalde klanten wilt werken. En, waarom je bij A&O wilt werken. Zorg dus dat je op meerdere gesprekken voorbereid bent en schrik vooral niet als het gesprek een andere wending neemt.

Allen & Overy

  • Allen & Overy is één van de zogeheten ‘Magic Circle Firms’
  • Opbrengst: 1,57 miljard GBP
  • Opgericht: 1 januari 1930, Londen, Verenigd Koninkrijk
LTP cursusoverzichtLTP analogieën

LTP Oefenpakket

35,00

Kies voor de beste online LTP oefensite. Hier vind je online training voor het NIT H en LTP Impact assessment. De training bestaat uit 2.000+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de NIT M en H en LTP Impact voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
27 lessen
79 testen
2.095 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
2.100+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Verbale relaties M en H
NIT M en H
Matrix  M en H
Abstracte test M en H
Numerieke test M en H
Cijferreeksen M en H
Syllogismen M en H

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Allen & Overy assessment

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Verbale analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Abstracte test / figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.