Werken in een financiële wereld? Dan zit je bij ABN AMRO op de juiste plaats. ABN AMRO levert een compleet pakket van financiële diensten en advies. Van particuliere en private banking tot corporate banking.

ABN AMRO als werkgever

Werken bij ABN AMRO betekent werken aan projecten die ertoe doen. Want jouw werk heeft impact op miljoenen klanten. Samen met mensen van verschillende achtergronden, meningen en ideeën werk je in Nederland of het internationale netwerk. Bij ABN AMRO word je dagelijks uitgedaagd op werk en persoonlijk vlak, zodat jij kunt groeien tot de professional die je wilt zijn.

Sollicitatieprocedure bij ABN AMRO

Trainees en starters:
ABN AMRO heeft voor recent afgestudeerden grofweg twee programma’s om te beginnen bij de bank. Je kunt als trainee of starter aan de slag. Voor beide functies wordt gevraagd om het Cubiks Advanced of Intermediate assessment af te leggen. De testscore van het assessment loopt tot 70 waarbij vaak een minimum score van 50 (beter dan 50% van de WO afgestudeerden) wordt gevraagd. Voor enkele specifieke onderdelen zoals Corporate Clients (Corporate Finance, Debt Solutions, etc.) moet een score van 55 (beter dan 70% van de WO afgestudeerden) worden behaald. Stagiairs hebben een eigen sollicitatieprocedure waardoor zij geen test moeten maken. Doorloop je de stage succesvol en wil je verder in de selectieprocedure zul je alsnog de test moeten maken.

Business Courses:
ABN AMRO organiseert ook Business Courses, onder andere voor alle startplekken in november. Hierbij moet je gedurende het sollicitatieproces ook wederom de Advanced of Intermediate test van Cubiks maken. Er zijn voor de Business Course ontzettend veel aanmeldingen. Daarom kan je testscore meetellen als toelating voor het evenement. Dan is een zo hoog mogelijke score nog belangrijker dan gedurende de reguliere sollicitatie. Voor de corporate finance kandidaten wordt de business course ‘The Deal’ georganiseerd. Hier geldt dezelfde voorbereiding als voor de reguliere business course, behalve dat je bij de 30% beste WO afgestudeerden moet zitten.

ABN Amro Group

  • Hoofdvestiging: Amsterdam, Nederland
  • CEO: Robert Zwaak
  • Euronext: ABN
  • Opgericht: 2010

Hoe ziet het ABN AMRO assessment eruit?

Het assessment van ABN AMRO wisselt afhankelijk van de functie en afdeling waar je voor solliciteert. Momenteel gebruikt ABN AMRO twee testen van Cubiks:

  1. Logiks Advanced
  2. Logiks Intermediate

Controleer goed jouw uitnodiging om te bepalen welke van de twee testen je moet maken.

ABN Logiks Advanced

De Logiks Advanced van Cubiks bestaat uit drie soorten vragen: abstract, numeriek en verbaal. Deze categorieën worden ingevuld door de volgende specifieke vragensets:

In dit assessment krijg je de drie onderdelen los van elkaar en achter elkaar. Je hebt daarbij de tijd om tussen elk onderdeel pauze te nemen.

ABN Logiks Intermediate

De Logiks Intermediate van Cubiks bestaat ook uit drie soorten vragen: abstract, numeriek en verbaal. Deze categorieën worden echter door andere soorten vragensets ingevuld:

Bij het Intermediate assessment krijg je één test met alle vragen door elkaar. Daardoor ben je minder tijd kwijt aan de test maar krijg tussentijds ook geen pauze.

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Cubiks Advanced curusoverzichtCubiks Advanced figuurreeksen

Cubiks Logiks Advanced Oefenpakket

35,00

Online training voor het Logiks Advanced assessment van Cubiks. De training bestaat uit 600+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Logiks Advanced test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
16 lessen
33 testen
624+ oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 lesmateriaal
400+ tevreden gebruikers

Assessment onderdelen:

Verbaal
Numeriek
Abstract

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Cubiks Intermediate cursusoverzichtCubiks analogieën

Cubiks Logiks Intermediate Oefenpakket

35,00

Online training voor het Logiks Intermediate assessment van Cubiks. De training bestaat uit 2.700+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Logiks Intermediate capaciteitentest voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
24 lessen
97 testen
2.780+ oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
900+ tevreden gebruikers

Het oefenpakket bestaat uit:

Verbaal
Numeriek
Abstract

Ook te koop als onderdeel van:

ABN AMRO assessment oefenen

De capaciteitentest van ABN AMRO wordt ervaren als zeer trainbaar. Omdat de onderdelen relatief cultuurvrij zijn, kun je met een goede voorbereiding je werkelijke niveau halen. Dit kun je het beste doen met het Cubiks Logiks Advanced oefenpakket of Cubiks Logiks Intermediate oefenpakket. Zo raak je bekend met de technieken en vaardigheden zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het assessment. 

Vanwege de verschillende soorten testen van Cubiks is het belangrijk dat je echt het goede oefent. Controleer dus goed jouw uitnodiging om te bepalen welke test je hebt. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee om het juiste oefenpakket uit te zoeken.

Succes met je ABN AMRO assessment!

Andere assessments van bedrijven