DNB assessment oefenen

Moet jij een assessment maken voor DNB? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

Geschikt voor
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

LTP oefentoets

Probeer een gratis LTP oefentoets.

DNBWerken bij de Nederlandsche Bank is elke dag werken aan oplossingen voor complexe vraagstukken en bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart voor alle Nederlanders.

De Nederlandsche Bank als werkgever

De Nederlandsche Bank is een organisatie die midden in de samenleving staat. Zo ben je als je werkzaam bent bij De Nederlandsche Bank altijd met actuele maatschappelijke vraagstukken bezig. Werken bij de DNB betekent dat je alle ruimte hebt om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen.

Zo kun je via de DNB Academy allerlei opleidingen volgen en ook bij de ESCB kun je internationale leeromgeving volgen. Je wordt dan ook gestimuleerd om jezelf te blijven ontwikkelen bij De Nederlandsche Bank maar ook daarbuiten. Op die manier kun je niet alleen binnen Nederland bijdragen aan een duurzame welvaart maar ook buiten Nederland.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij De Nederlandsche Bank kun je via e-mail een CV en sollicitatiebrief insturen. Hierbij wordt jouw sollicitatie beoordeeld aan de hand van de genoemde functie-eisen uit de vacature. Voldoe je aan deze eisen dan ga je door naar de tweede stap in de sollicitatieprocedure van De Nederlandsche bank. Dit is het maken van een online assessment.

Online assessment

Het selectie assessment van De Nederlandsche Bank wordt afgenomen door LTP. Je moet een capaciteitentest maken en een persoonlijkheidstest. Voor de capaciteitentest moet je goed oefenen. Jouw score wordt namelijk vergeleken met de normgroep. Die normgroep bestaat uit mensen met dezelfde achtergrond als jij. Je moet dan minstens 50% verslaan.

De persoonlijkheidstest is een big five test. Dan word je op vijf grote persoonlijkheidskenmerken getoetst. Er is bij deze test geen goed of fout. Je moet het invullen zoals je bent. Niet zoals je wilt zijn. Als je eerlijk bent, krijg je de beste uitslag. De persoonlijkheidstest wordt vooral gebruikt om te kijken hoe jij je kunt ontwikkelen en in welk team je past.

Het eerste en tweede gesprek

Dit is een gesprek met de recruiter, manager en een ervaren teamlid van de afdeling waar jij op komt te werken. Is dit gesprek goed verlopen dan krijg je een uitnodiging voor een tweede gesprek. Dit voer je met een manager uit dezelfde divisie en met een ander teamlid. Het kan ook zijn dat het tweede gesprek wordt gecombineerd met een schrijfopdracht of een case study.

Laatste gesprekken

Afhankelijk van de functie kan er daarna nog een derde gesprek met de divisiedirecteur of een functie gericht assessment plaatsvinden. Dan mag je daardoor naar het laatste gesprek uit de sollicitatieprocedure van de Nederlandsche Bank. Was dit ook allemaal oké? Dan krijg je daarna van de recruiter een contractaanbod tijdens je arbeidsvoorwaardengesprek.

Andere banken

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Ga nu DNB assessment oefenen voor 34,99