Rabobank assessment

Moet jij een assessment maken voor de Rabobank? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

De Rabobank maakt gebruik van drie verschillende testen op dit moment: HFM, PiCompany en SHL. Zorg dat je dus goed uitzoekt welke test je moet maken. Je kan ook voor ons Banking oefenpakket kiezen. Daarmee bereid je je perfect voor!

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Rabobank, alleen bij Hellotest.”

HFM test

2.500+ oefenvragen

PiCompany test

1.600+ oefenvragen

SHL test

2.500+ oefenvragen

Banking oefenpakket

2.800+ oefenvragen

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Rabobank test te oefenen.

RabobankWil je een traineeship bij Rabobank volgen? Dan vind je op deze pagina veel informatie over de sollicitatieprocedure en assessments. Het is goed om te weten dat Rabobank werkt met een talentpool. Hier kom je in door deel te nemen aan evenementen van Rabobank en daar een goede indruk achter te laten.

Als je in de talentpool zit, heb je eigenlijk altijd een streepje voor op anderen. Als je via de Business Course in de talentpool terecht bent gekomen, dan kom je zelfs in een versneld traject, en mag je de eerste drie of vier rondes overslaan.

Rabobank als werkgever

De Rabobank is een bank voor en door klanten. Ze zijn één van de grootste financiële instellingen ter wereld en tegelijkertijd zeer betrokken op lokaal niveau. Het doel van Rabobank is om klanten te helpen met het realiseren van hun ambities. Daarbij willen ze een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld.

Werken bij de Rabobank betekent de wereld een beetje beter maken. Met grote en kleine initiatieven willen ze dat steeds meer mensen financieel zelfredzaam worden en dat ondernemers duurzaam groeien.

Sollicitatieprocedure bij Rabobank

De sollicitatieprocedure bij Rabobank ziet er als volgt uit:

Eerste ronde brief en cv

Je dient allereerst een motivatiebrief en cv op te sturen. Op basis daarvan word je toegelaten tot de volgende ronde. Deze brieven vormen ook de basis voor jouw toekomstige gesprekken. Alles wat hier instaat, moet je dus kunnen onderbouwen.

Tweede ronde assessment

Rabobank maakt gebruik van verschillende soorten assessments:

Afhankelijk van jouw functie, opleiding en startniveau kun je een andere test krijgen. Het is daarom altijd belangrijk om uit te gaan van jouw eigen uitnodiging. Het kan zomaar zijn dat jouw huisgenoot of collega namelijk een andere test krijgt. Mocht je er niet uitkomen? Neem dan contact op met ons. Wij kijken graag mee om het juiste oefenpakket te bepalen.

Derde ronde sollicitatiegesprek

Dit is een gesprek met een recruiter en een oud trainee van het Corporate Management traineeship. Hierin wordt dieper ingegaan op jouw motivatie en vaardigheden voor het traineeship.

Vierde ronde selectiedag

De selectiedag duurt de hele dag. Je hebt onder andere een casus met een groep kandidaten. De focus bij deze casus ligt op het groepsproces. Daarnaast krijg je een individuele casus waar de focus op de inhoud ligt. Ook moet je een pitch houden gedurende de dag over jezelf en je motivatie voor de Rabobank. Tot slot krijg je een gesprek met de managing director.

Alle activiteiten op de laatste dag worden door verschillende mensen gemonitord. Deze mensen brengen hun mening uit door middel van “Ja”, “Nee”, of “Weet niet”. Je mag nul keer “nee” hebben, en als meer dan één iemand “Weet niet” heeft opgeschreven, word je afgewezen.

Wanneer wordt het Rabobank assessment ingezet?

Zowel voor starters, trainees als voor mensen die al veel ervaring hebben wordt de Rabobank capaciteitentest ingezet. Het is een bepalend onderdeel in de sollicitatieprocedure: niet halen betekent einde procedure. Dit betekent ook dat solliciteren bij Rabobank tot wel twee jaar niet mogelijk is. Het assessment maakt dus een belangrijke onderdeel uit van de procedure en dient niet onderschat te worden.

Hoe ziet het Rabobank assessment eruit?

Tijdens de sollicitatieprocedure bij Rabobank kan je assessment door diverse bureaus worden afgenomen, namelijk:

HFM VIT

De HFM VIT is een bijzondere test. Je moet namelijk alle vragen door elkaar in een stuk maken. Je krijgt ongeveer 60 vragen in 30 minuten:

PiCompany

De Picompany connector ability bestaat uit de volgende onderdelen:

In sommige gevallen moet je de connector verbal maken. Dat zijn analogieën. Meestal niet. Controleer dus goed jouw uitnodiging.

SHL

SHL heeft tegenwoordig meerdere testen in omloop. Onder andere de On Demand, Verify g+ en de general ability. Met ons SHL oefenpakket kan je al deze testen perfect voorbereiden. De onderdelen die je op deze testen kunt verwachten, zijn:

Andere banken

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

HFM test

2.500+ oefenvragen

PiCompany test

1.600+ oefenvragen

SHL test

2.500+ oefenvragen

Banking oefenpakket

2.800+ oefenvragen