Clifford Chance is een wereldwijd opererend kantoor. Ze werken met een breed klantenportfolio over de gehele wereld.

Clifford Chance als werkgever

Hier krijg je de kans om aan de slag te gaan bij een wereldwijd opererend kantoor. Ondanks de grootte opereert Clifford Chance als één organisatie. Daarbij wordt gekeken naar wat jij inbrengt. Het kantoor bouwt voort op jouw kennis en ervaring. Hierbij krijg je alle kansen om te groeien en het beste in jezelf naar boven te halen. Kennisoverdracht hoort bij het werk en is een taak die door alle advocaten serieus wordt genomen. Je bent natuurlijk nooit uitgeleerd. Daarom krijg je in elke stap van je carrière de kans om jezelf te ontwikkelen. Om die reden word je vanaf dag één betrokken bij alle zaken.

Sollicitatieprocedure

Wanneer je hier solliciteert, word je eerst gevraagd om een digitaal sollicitatieformulier in te vullen. Je vult dan jouw persoonsgegevens, opleiding, cijferlijst en werkervaring in. Verder kan je jouw CV en motivatiebrief bijvoegen. Zorg dat je ook referenties paraat hebt. Je moet (waarschijnlijk) ook jouw LinkedIn profiel koppelen. Met deze gegevens maken ze een eerste selectie.

Behoor jij tot de eerste selectie? Dan volgt er een kennismakingsgesprek en een online assessment. Het online assessment van Clifford Chance bestaat uit het maken van capaciteitentest. Heb je deze test succesvol gemaakt? Dan word je uitgenodigd voor de tweede ronde van de sollicitatieprocedure.

In de tweede ronde heb je twee interviews van ongeveer een uur met een partner. Je bespreekt de resultaten van het assessment , jouw motivatie en jouw drijfveren. Als deze gesprekken ook weer positief zijn, krijg je nog een laatste assessment. Slaag je hier ook in, dan krijg je daarna een aanbod van dit kantoor.

Clifford Chance

  • Clifford Chance is één van de tien grootste advocatenkantoren ter wereld, zowel qua aantal advocaten als omzet
  • Opbrengst: 1,62 miljard GBP (2017–2018)
  • CEO: Matthew Layton
SHL cursusoverzichtSHL deductief redeneren

SHL Oefenpakket

35,00

Online training voor het SHL assessment. De training bestaat uit een studiegids, lessen en 2.300+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
32 lessen
120 testen
2.533 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.300+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op:

On Demand
General Ability
Verify G+

Assessment onderdelen:

Cijfermatig / numeriek redeneren – tabellen en grafieken
Deductief redeneren – syllogismen
Inductief redeneren – figuurreeksen
Inductief redeneren – matrixen
Numeriek redeneren – redactiesommen
Numeriek redeneren – rekenvaardigheid
Verbaal redeneren – teksten analyseren

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Clifford Chance assessment

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.