Ga je werken bij DHL als chauffeur of koerier, of als supervisor, IT’er, customer service agent of loods medewerker? In de wereld van DHL kan je letterlijk alle kanten op.

DHL als werkgever

DHL heeft altijd aan de grootste en de beste willen zijn, deze ambitie verwachten ze ook van haar medewerkers. Daarom krijg je als je gaat werken bij DHL ook de beste begeleiding om jouw werk goed te doen. Naast een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket wordt er ook gekeken naar jouw talenten. Dat betekent dat je bij DHL kunt groeien. Je kunt verder specialiseren of breder kennis opdoen. Jij hebt de leiding over jouw carrière. Dus ben je eenmaal aan boord, bezorg jezelf dan de kansen die jij verdient. Want zodra je begint met werken bij DHL, merk je dat de positieve energie die door het bedrijf stroomt ook jou beïnvloed en je uitdaagt om jezelf ontwikkelen.

Sollicitatieprocedure bij DHL

Wil je ook gaan aan de weg timmeren bij DHL? Dan kun je solliciteren door op een aparte sollicitatiepagina een online sollicitatieformulier in te vullen. Hier kun je werkervaring, opleiding, persoonlijke gegevens en jouw CV invullen. Is er een match, dan word je door een recruiter gebeld voor een kort kennismakingsgesprek. 

DHL assessment test

Is de recruiter net zo enthousiast als jij? Dan komt de volgende stap van de sollicitatieprocedure van DHL. Dit is het maken van een online capaciteitentest. Deze online capaciteitentest van DHL gaat in over wat jij kan en ambieert, daarnaast wordt ook een korte persoonlijkheidstest afgenomen. Ben je hier succesvol in en zijn de resultaten naar wens?

Interview en gesprek

Dan word je uitgenodigd voor een interview met de manager van desbetreffende functie waarop je hebt gesolliciteerd. Is dit gesprek ook goed verlopen? Dan word je vervolgens uitgenodigd voor het laatste gesprek van de sollicitatieprocedure van DHL. Hierna volgt een contractvoorstel en mag je jezelf ook een werknemer bij DHL noemen.

DHL

  • Hoofdvestiging: Bonn, Duitsland
  • CEO: John Pearson (1 jan. 2019–)
  • Opgericht: 1969, San Francisco, Californië, Verenigde Staten
SHL cursusoverzichtSHL deductief redeneren

SHL Oefenpakket

35,00

Online training voor het SHL assessment. De training bestaat uit een studiegids, lessen en 2.300+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
32 lessen
120 testen
2.533 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.300+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op:

On Demand
General Ability
Verify G+

Assessment onderdelen:

Cijfermatig / numeriek redeneren – tabellen en grafieken
Deductief redeneren – syllogismen
Inductief redeneren – figuurreeksen
Inductief redeneren – matrixen
Numeriek redeneren – redactiesommen
Numeriek redeneren – rekenvaardigheid
Verbaal redeneren – teksten analyseren

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet het DHL assessment eruit?

Om jouw capaciteiten te testen, maakt DHL tijdens de sollicitatieprocedure gebruik van het assessment van SHL. Dit assessment bestaat uit de volgende onderdelen:

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

DHL assessment test oefenen

Met Hellotest geniet jij van een optimale voorbereiding op het DHL assessment. Wij bieden een SHL oefenpakket aan dat bestaat uit een studiegids, lessen en meer dan 2000 oefenvragen, inclusief uitleg en antwoorden. Daarmee kun jij perfect starten met je DHL assessment. Succes met je sollicitatie bij DHL!

Andere assessments van bedrijven