Werken bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) betekent, werken aan het bevorderen van een veilige, effectieve en patiëntgerichte zorg en jeugdhulp.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd als werkgever

De IGJ zorgt ervoor dat er een goede gezondheidszorg en jeugdhulp is. Ze houden toezicht op vele facetten in de gezondheidszorgGa jij werken bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd? Dan kan je rekenen op intensief en verantwoordelijk werk. Hiervoor moet je sterk in je schoenen staan. Daarnaast is ook stressbestendigheid een belangrijke eigenschap. Beschik je over beide eigenschappen? Dan ben je bij de IGJ op de juiste plaats. Kwaliteit van de zorg is belangrijk. Daarom krijg je ook alle ruimte voor persoonlijke groei. Ze investeren ook flink in jouw ontwikkeling en opleiding.

Sollicitatieprocedure

Er is een strenge selectieprocedure om hier te kunnen werken. Je stuurt eerst jouw motivatie- en sollicitatiebrief op. Op basis daarvan vindt de eerste selectie plaats. Hierna word je gevraagd om enkele psychologische tests uit te voeren. Hieronder valt bijvoorbeeld het assessment en de persoonlijkheidstest. 

Als de resultaten van de psychologische test positief zijn, ga je door. Je wordt dan uitgenodigd voor de volgende ronde: de speeddate. In deze ronde voer je vier gesprekken van tien minuten. Telkens met verschillende professionals uit het vakgebied. Afhankelijk van de functie waar je op solliciteert, maak je een assessment.

De uitkomsten van deze testen en gesprekken vormen uiteindelijk de beslissing of je doorgaat voor het sollicitatiegesprek. Het sollicitatiegesprek voer je met de manager van de afdeling waar je komt te werken De sollicitatieprocedure wordt afgesloten met een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna mag je het contract tekenen en kun je aan de slag bij IGJ.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

  • De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bewaakt en bevordert de veiligheid en kwaliteit van de gezondheidszorg en jeugdhulp voor alle 17 miljoen burgers in Nederland
  • Aantal medewerkers: ruim 750
  • Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd valt onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.