Zoek jij het graag hogerop? Dan is werken bij Koninklijke Luchtmacht iets voor jou. De Koninklijke Luchtmacht is het onderdeel van Defensie dat vanuit de lucht bijdraagt aan vrede en veiligheid wereldwijd.

Koninklijke Luchtmacht als werkgever

Met zeer geavanceerd materiaal en professionele militaire specialisten voer jij politieke en militaire taken uit. Maar er zijn ook tal van andere functies. Wat de functies gemeen hebben is dat het draait om teamwork. Want van de piloten tot aan de bewakers en de loadmaster, iedereen werkt met elkaar samen voor een veilig luchtruim.

Werken bij Koninklijke Luchtmacht betekent ook dat je veel van de wereld ziet. Je kan in veel landen terecht komen als onderdeel van een oefening of als uitzending als onderdeel van een vredesmissie.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij de Koninklijke Luchtmacht dan is er een strenge selectieprocedure. Immers ga jij straks het luchtruim bewaken en veilig houden. Na het insturen van jouw motivatiebrief vindt de eerste selectie plaats op basis van de sollicitatiebrief. Hierna word je gevraagd om enkele psychologische test uit te voeren.

Assessment

Dit online assessment van de Koninklijke Luchtmacht bestaat uit een capaciteitentest, een persoonlijkheidstest en een drijfverentest. Ook kan het zijn dat een ander assessment of competentie interview deel uitmaakt van de sollicitatieprocedure, dat is afhankelijk van de functie waar je op solliciteert.

Speeddate

Zijn de resultaten van de psychologische testen goed? Dan word je uitgenodigd voor de volgende ronde, de speeddate ronde. In deze ronde voer je vier gesprekken van elk 10 minuten met verschillende professionals uit de diverse onderdelen bij de Koninklijke Luchtmacht.  

Sollicitatiegesprek

De uitkomsten van deze testen en gesprekken vormen uiteindelijk de beslissing of je doorgaat voor het sollicitatiegesprek. De sollicitatieprocedure van de Koninklijke Luchtmacht wordt afgesloten met een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna mag je het contract tekenen en kun je aan de slag bij de Koninklijke Luchtmacht.

Koninklijke Luchtmacht

  • Opgericht: 1953
  • Straaljager: F-16 D Falcon
  • Aantal: 6355 militairen, 871 burgers (2018); Luchtmacht Reserve c.a. 600 pers.
Eelloo cursusoverzichtEelloo cijferreeksen

Eelloo Q1000 Oefenpakket

35,00

Online training voor het Q1000 assessment van Eelloo. De training bestaat uit 1.800+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
65 testen
1.848 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
1.000+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op alle Q1000 testen:

Q1000 Capaciteiten Midden en Hoog – QCM / QCH
Q1000 Capaciteiten Verkort Midden en Hoog – QCMV / QCHV
Q1000 Capaciteiten Check Midden en Hoog – QCHC / QCMC

Assessment onderdelen:

Analogieën
Figuurreeksen
Cijferreeksen
Diagrammen
Kubussen
Rekenvaardigheid

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Koninklijke Luchtmacht assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.