Lexence assessment oefenen

Moet jij een assessment maken voor Lexence? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

Geschikt voor
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

LTP oefentoets

Probeer een gratis LTP oefentoets.

LexenceWerken op het terrein van vastgoed- en ondernemersrecht, dat is wat het advocaten- en notarissen kantoor Lexence doet. Bij Lexence staan de volgende vijf punten centraal:

  1. Kleine teams, veel verantwoordelijkheid.
  2. Geen sectiewissel.
  3. Betrokkenheid van de partner.
  4. Persoonlijk en direct.
  5. Betrokken.

Lexence als werkgever

Bij Lexence werken meer dan 150 professionals die zich richten op vastgoed- en ondernemingsrecht. Met focus op organisaties die actief zijn op de Nederlandse markt. Werken bij Lexence betekent dat je bij een onafhankelijk kantoor werkt. Waar je ook af en toe nog samenwerkt met andere kantoren in binnen- en buitenland.

Werken bij Lexence is hollen, er is een steile leercurve en er wordt veel van je verwacht als medewerker. Maar er wordt ook veel weer teruggegeven. Elke moment dat je een stap maakt in carrière wordt ook jouw ontwikkeling getoetst. Op die manier word je opgeleid om uiteindelijk partner te kunnen worden.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bij Lexence bestaat uit vijf stappen:

  1. Brief en cv insturen via de website.
  2. Persoonlijkheidstest maken.
  3. Kennismakingsgesprek met partner en recruiter.
  4. Inhoudelijk gesprek met twee partners.
  5. Het aanbod.

Brief en cv

Je start natuurlijk met het insturen van jouw brief en cv. Bedenk goed dat deze documenten de aanleiding vormen om überhaupt uitgenodigd te worden. Je moet dus echt goed stilstaan bij jouw brieven. Denk er ook over na welke vragen je kan verwachten op basis van deze brieven. Als jij zegt dat jouw hobby koken is, moet je er ook iets over kunnen vertellen.

Persoonlijkheidstest

De persoonlijkheidstest wordt afgenomen door LTP. Dit is een big five test. Daarbij moet je vragen beantwoorden waarmee een beeld ontstaat van jouw persoonlijkheid en motivatie. Wat drijft jou? Is dat bijvoorbeeld mensen helpen? Of juist teamwork. Dat blijkt uit deze test. Voor deze test hoef je niet te oefenen! Vul het gewoon eerlijk in.

Aanvullend op de persoonlijkheidstest moet je vaak een capaciteitentest van LTP maken. Dat is dan de LTP online of de LTP g-test. Beide testen kan je heel goed oefenen met ons LTP oefenpakket. Daarin vind je uitleg over de onderdelen en natuurlijk toetsen die de echte test benaderen. Na het maken van de toets krijg je de antwoorden en uitleg te zien.

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek voer je met 1 partner en de recruiter. In dit gesprek mag je vragen verwachten over jouw motivatie om bij Lexence te werken. Meestal neem je jouw gesprekspartners mee door jouw brieven. Je staat dan even stil bij elk punt en licht toe wat nodig is. Daarna vertel je waarom je hier graag wilt werken.

Het is ook goed om voor te bereiden waarom je bij een ander kantoor niet wilt werken. Er is vast een reden dat je notaris of advocaat bij Lexence wilt worden en niet bij Stibbe. Of bij een ander kantoor. Zorg dat je op dit soort vragen ook een antwoord hebt.

Inhoudelijk gesprek 

Het inhoudelijke gesprek met de partners is echt een stevig gesprek. Hier ga je de diepte in. Je moet juridische vragen kunnen beantwoorden. Het gaat er daarbij om dat je goed gestructureerd te werk gaat. Neem de partners mee in jouw gedachten proces. Hoe zou je het vraagstuk oplossen? Hoe meer structuur je kunt laten zien, hoe beter.

Aanbod

Als alle gesprekken en testen naar wens verlopen, mag je een aanbod verwachten.  

Andere assessments

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge