Optiver is van origine een Nederlandse onderneming op het gebied van handel in financiële derivaten, de onderneming is als optiehandelaar opgericht. Het verbeteren van de markt is dan ook het doel. Producten en diensten lopen uiteen van beursgenoteerde derivaten, obligaties, ETF’s, liquide middelen en vreemde valuta.

Hoe uitdagender, hoe beter

Daarom zijn mensen met een wetenschappelijke kijk en aangeboren nieuwsgierigheid hier meer dan welkom. Om zoveel mogelijk te bereiken staat samenwerken: developers, onderzoekers en Traders werken nauw samen om zo gericht het doel te bereiken. Ben jij een echte teamplayer, dan kun je aan het werk bij verschillende expertise gebieden. Trading en het opzoeken van de beste trades. Research om nieuwe mogelijkheden te vinden met wiskundige en data science gebaseerde modellen.  Laatste vakgebied is Technology, dat zich richt op verschillende uitdagingen bijvoorbeeld het beheren van schaarse bandbreedtebronnen, actief reageren op gebeurtenissen in de markt en het opslaan en analyseren van gegevens.

Sollicitatieprocedure

Lijken één van deze gebieden je helemaal het einde? Dan kun je eenvoudig op de knop klikken bij de vacature die je aanspreekt na het invullen van het sollicitatieformulier. Sollicitaties zonder CV en motivatiebrief worden niet behandeld, dus zorg dat jouw upload in één keer goed gaat! Als je dan eenmaal hebt gesolliciteerd, dan kun je vervolgens drie testen verwachten die jouw numerieke en analytische vaardigheden meten. Bij Optiver wordt er gebruik gemaakt van de asessmentonderdelen: analogieën, syllogismen, cijferreeksen en rekenvaardigheid. Dit staat ook wel bekend als de Volledige Intelligentie test. Deze testen worden tijdens een Test Meeting afgenomen in Londen in geval van een internship of starterspositie en wordt opgevolgd door een HR-telefoonscreening met een technisch Skype-interview. Eventueel kan hier nog een presentatie aan gekoppeld zijn met uiteindelijk nog een laatste interview.

Optiver

 • Heeft vier locaties: Amsterdam, Sydney, Chicago en Shanghai
 • Opgericht door Johann Kaemingk in 1986 en gegroeid dankzij wetenschappelijke aanpak
 • In 2017 kreeg het de “Best European ETF Market Maker” award uitgereikt door ETF Express 
HFM VIT OefenpakketHFM syllogismen oefenen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 1.500 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

 • 30 dagen toegang
 • 14 lessen
 • 55 testen
 • 1511 oefenvragen

Dit oefenpakket bevat:

 • Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
 • Logisch redeneren (syllogismen)
 • Verbale aanleg (analogieën)
 • Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

 • Nederlands en Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Optiver assessment

De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.