Optiver is van origine een Nederlandse onderneming op het gebied van handel in financiële derivaten, de onderneming is als optiehandelaar opgericht. Het verbeteren van de markt is dan ook het doel. Producten en diensten lopen uiteen van beursgenoteerde derivaten, obligaties, ETF’s, liquide middelen en vreemde valuta.

Hoe uitdagender, hoe beter

Daarom zijn mensen met een wetenschappelijke kijk en aangeboren nieuwsgierigheid hier meer dan welkom. Om zoveel mogelijk te bereiken staat samenwerken: developers, onderzoekers en Traders werken nauw samen om zo gericht het doel te bereiken. Ben jij een echte teamplayer, dan kun je aan het werk bij verschillende expertise gebieden. Trading en het opzoeken van de beste trades. Research om nieuwe mogelijkheden te vinden met wiskundige en data science gebaseerde modellen.  Laatste vakgebied is Technology, dat zich richt op verschillende uitdagingen bijvoorbeeld het beheren van schaarse bandbreedtebronnen, actief reageren op gebeurtenissen in de markt en het opslaan en analyseren van gegevens.

Sollicitatieprocedure

Lijken één van deze gebieden je helemaal het einde? Dan kun je eenvoudig op de knop klikken bij de vacature die je aanspreekt na het invullen van het sollicitatieformulier. Sollicitaties zonder CV en motivatiebrief worden niet behandeld, dus zorg dat jouw upload in één keer goed gaat! Als je dan eenmaal hebt gesolliciteerd, dan kun je vervolgens drie testen verwachten die jouw numerieke en analytische vaardigheden meten.

Optiver test

Bij Optiver wordt er gebruik gemaakt van de assessmentonderdelen: analogieën, syllogismen, cijferreeksen en rekenvaardigheid. Dit staat ook wel bekend als de Volledige Intelligentie test. Deze testen worden tijdens een Test Meeting afgenomen in Londen in geval van een internship of starterspositie en wordt opgevolgd door een HR-telefoonscreening met een technisch Skype-interview. Eventueel kan hier nog een presentatie aan gekoppeld zijn met uiteindelijk nog een laatste interview.

Optiver

  • Heeft vier locaties: Amsterdam, Sydney, Chicago en Shanghai
  • Opgericht door Johann Kaemingk in 1986 en gegroeid dankzij wetenschappelijke aanpak
  • In 2017 kreeg het de “Best European ETF Market Maker” award uitgereikt door ETF Express 

Optiver online assessment

Optiver maakt gebruik van verschillende assessments. Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert, kan je een andere test krijgen. Controleer dus jouw eigen uitnodiging goed om te bepalen welk oefenpakket je nodig hebt.

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

SHL cursusoverzichtSHL deductief redeneren

SHL Oefenpakket

35,00

Online training voor het SHL assessment. De training bestaat uit een studiegids, lessen en 2.300+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
32 lessen
120 testen
2.533 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.300+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op:

On Demand
General Ability
Verify G+

Assessment onderdelen:

Cijfermatig / numeriek redeneren – tabellen en grafieken
Deductief redeneren – syllogismen
Inductief redeneren – figuurreeksen
Inductief redeneren – matrixen
Numeriek redeneren – redactiesommen
Numeriek redeneren – rekenvaardigheid
Verbaal redeneren – teksten analyseren

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van: