PwC biedt vier traineeships aan voor verschillende kandidaten en werkvelden: The Associate Academy, Advisory traineeships (een consulting traineeprogramma en een deals traineeship), een Tax traineeship en een People & Organisation traineeship.

Als je voor één van deze traineeships aangenomen wilt worden, moet je de sollicitatieprocedure doorlopen. Deze bestaat uit online sollicitatie (cv en motivatie), online assessment, persoonlijke kennismaking en een diepte interview. Op deze pagina lees je alle informatie.

PwC als werkgever

Bij PwC kun jij aan de slag als accountant, adviseur of belastingspecialist. De purpose van PwC is om bij te dragen aan het vertrouwen in de maatschappij en het helpen bij het oplossen van belangrijke problemen. Dat is hun toeststeen voor de dingen die ze doen of willen doen, maar ook om te bepalen of iets een succes is. De waarden die voor PwC belangrijk zijn, zijn: act with integrity, make a difference, care, reimagine the possible en work together.

PwC biedt goede arbeidsvoorwaarden, zoals duidelijke verlofregelingen, een goed salaris (mede afhankelijk van je prestaties en ontwikkelingen), 30 vakantiedagen en korting op een abonnement bij de sportschool.

Sollicitatieprocedure van PwC

1 ronde: Motivatiebrief + CV
Je moet je online aanmelden voor het traineeship, hier moet je je motivatiebrief + CV uploaden.

2e ronde: SHL assessment

Als je bent doorgelaten op basis van je CV + Motivatiebrief moet je binnen een paar werkdagen het online assessment van SHL maken.

Controleer altijd de uitnodiging om zeker te weten welke test gebruikt wordt. PwC biedt doorgaans een voorbereidingstijd van zeven dagen na ontvangst van de uitnodiging voor de capaciteitentest. Dit is een stuk langer dan de gebruikelijke drie of vier dagen. Het assessment dient beter gemaakt te worden dan een bepaalde normgroep. De normgroep is meestal op HBO of WO niveau vastgesteld. Op het assessment dient vervolgens een score gehaald te worden die hoger is dan 50% van de normgroep. Dit percentage kan ook hoger zijn!

3e ronde: Gesprek met iemand uit de business
Hierin wordt je motivatie voor het bedrijf gecheckt. Je voorkeur voor een afdeling moet je al in je brief zetten zodat je vooraf duidelijk een pad kiest. Hier wordt gekeken naar de klik met het bedrijf. Waarom kies je voor PwC en niet een ander bedrijf in dezelfde branche?

4e ronde: Gesprek met partner en director
Je moet aangeven op welke manier je werkt en hoe je met problemen omgaat. Impact is erg belangrijk bij PwC, dus als je daar goede voorbeelden voor hebt is het goed om die aan te halen. Analytisch kunnen werken is heel belangrijk. Als je daar affiniteit voor hebt, is dat een pre. Een partner moet ook weten of jij een leuk persoon bent om mee samen te werken. Enthousiasme in de zaken die je hebt gedaan werkt altijd goed.

Verificatietest

PwC nodigt op locatie een aantal kandidaten uit voor een verificatietest. Dit is vaak een verkorte versie van de oorspronkelijke capaciteitentest. De score van de verificatietest mag niet (teveel) afwijken van de oorspronkelijke score. Dat kan een reden zijn voor beëindiging van de sollicitatieprocedure. Het is dus belangrijk voor te bereiden op een eventuele hertest.

Wanneer wordt het PwC Assessment ingezet?

Starters:

PwC heeft verschillende traineeship voor starters: The associate Academy, Advisory (Consulting en Deals), Tax en People & Organisation. Voor elk van deze tracks geldt een specifieke sollicitatie, allen bevatten het PwC assesment van SHL.

Experienced Hires:

Experienced hires zijn kandidaten die al werkervaring hebben. Deze kandidaten moeten aan dezelfde eisen wat betreft het PwC assessment.

Stagiairs:

Bijvoorbeeld als meewerkstudent, werkstudent of een afstudeerstage. Omdat PwC dit als voorloper van een startersfunctie ziet, wordt een volledige sollicitatieprocedure gevolgd. Daar maakt dus ook het assessment deel van uit.

Business Course:

Voor Business Courses geldt hetzelfde als voor de sollicitatieprocedure van stages. Bij business courses geldt bovendien nog dat er veel kandidaten zijn. Dan is het niet alleen belangrijk om beter dan de normgroep te scoren maar ook om hoog te scoren. In het geval dat teveel goede kandidaten het assessment halen, kan naar de individuele score gekeken worden.

PwC

  • Hoofdvestiging: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Oprichter: Samuel Lowell Price
  • Opgericht: 1998
  • PwC: PricewaterhouseCoopers
SHL cursusoverzichtSHL deductief redeneren

SHL Oefenpakket

35,00

Online training voor het SHL assessment. De training bestaat uit een studiegids, lessen en 2.300+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
32 lessen
120 testen
2.533 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.300+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op:

On Demand
General Ability
Verify G+

Assessment onderdelen:

Cijfermatig / numeriek redeneren – tabellen en grafieken
Deductief redeneren – syllogismen
Inductief redeneren – figuurreeksen
Inductief redeneren – matrixen
Numeriek redeneren – redactiesommen
Numeriek redeneren – rekenvaardigheid
Verbaal redeneren – teksten analyseren

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet het PwC assessment eruit?

Om jouw capaciteiten te testen, maakt PwC tijdens de sollicitatieprocedure gebruik van het assessment van SHL. Dit assessment bestaat uit de volgende onderdelen:

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

PwC assessment oefenen

Met de oefentoetsen van Hellotest kun jij je optimaal voorbereiden op ieder assessment. En zo ook het SHL assessment van PwC. Wij bieden een SHL oefenpakket aan dat bestaat uit een studiegids, lessen en meer dan 2000 oefenvragen, inclusief uitleg en antwoorden. Daarmee kun jij perfect starten met je PwC assessment. Succes met je sollicitatie!

Andere assessments van bedrijven