BDO assessment

Moet jij een assessment maken voor BDO? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

BDO oefenpakket

34,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het online assessment voor BDO, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis BDO online assessment test te oefenen.

Accountancy en advisering kan een saai beroep zijn, maar als je gaat werken bij BDO is dat het zeker niet. Voor BDO is accountancy en advisering meer dan regels en cijfers. Het is haar doel om nieuwe perspectieven te bieden aan haar klanten. Werken bij BDO betekent dat je jezelf kunt uitdagen en ruimte hebt om je passie te volgen op het gebied van accountancy.

BDO als werkgever

BDO heeft een uitgebreide internationale klantenkring, van ondernemers uit het middenbedrijf tot (grotere) familiebedrijven en beursgenoteerde ondernemingen. Werken bij BDO betekent persoonlijk contact met klanten. Als adviseur zit je dan ook als snel bij de klant aan tafel. Werken bij BDO houdt in dat je werkt op de BDO-manier:

  • persoonlijk,
  • met passie,
  • professioneel en
  • pragmatisch.

BDO vindt het belangrijk om jou te stimuleren en motiveren om te groeien. Je krijgt dan ook veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen binnen je vakgebied en in persoonlijke groei. Je krijgt ruimte om te doen waar je passie ligt en je talenten optimaal te benutten.

Sollicitatieprocedure

BDO heeft haar sollicitatieprocedure aan de hand van zes stappen ingericht:

  1. solliciteren op een vacature,
  2. telefonisch kennismakingsgesprek,
  3. online BDO assessment,
  4. eerste gesprek,
  5. tweede gesprek,
  6. arbeidsvoorwaardengesprek.

Sollicitatie en kennismaking

De eerste stap is het solliciteren op een bestaande vacature door het online sollicitatieformulier in te vullen of door een open sollicitatie te sturen. Binnen 10 dagen hoor je een reactie. Is er een match? Dan word je gebeld door een van de recruiters van BDO voor een telefonische kennismaking.

BDO online assessment

De derde stap van de sollicitatieprocedure houdt in dat je een e-assessment maakt. Dit assessment bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidsvragenlijst.

Het assessment wordt afgenomen door PiCompany. Dat betekent dat je een connector ability test moet maken. Deze bestaat uit cijferreeksen, figuurreeksen en matrixen. Soms moet je ook analogieën maken. Meestal niet. Kijk goed wat er in jouw uitnodiging staat. Die is altijd leidend.

Het is belangrijk dat je het assessment goed oefent. De uitslag van jouw capaciteitentest is namelijk bindend in jouw sollicitatie. Als je niet hoger scoort dan 50% van de normgroep ga je niet door. Deze score kan soms nog hoger liggen per functie of afdeling.

Naast het assessment moet je persoonlijkheidstest maken. Dit is een big five test. Dan word je op vijf grote persoonlijkheidstrekken getoetst. Voor een persoonlijkheidstest hoef je niet te oefenen. Je moet dus gewoon eerlijk invullen. Twijfel niet te lang over antwoorden. Geef het best passende antwoord.

De laatste gesprekken

Rond je de testen af met een goed resultaat dan word je uitgenodigd voor een eerste gesprek met een van de recruiters. Na een positief gesprek volgt de vijfde stap; het tweede gesprek. Dit gesprek heb je met de manager of partner van de betreffende afdeling. Pas je binnen het team en cultuur van BDO en heb je de juiste vaardigheden voor de functie? Dan is de laatste stap het arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna kun je beginnen met werken bij BDO.

Andere consultants

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99