Deloitte Assessment Oefenen

Moet jij een Deloitte Assessment test maken? Wij bieden de perfecte voorbereiding op het Deloitte assessment. De Deloitte test heet de Specifieke Intelligentie Test. Deze is ontwikkeld door HFM (tegenwoordig Assessio). Begin vandaag nog met oefenen en haal het beste resultaat!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Ook te koop als onderdeel van ons Big Four of totaalpakket.

4.4/5

Deloitte Assessment Practice

Maak de verschillende onderdelen uit de HFM SIT.

DeloitteDeloitte is één van de big four bedrijven. De grote vier zijn de vier grootste accountants en consultancy bedrijven ter wereld:

 1. Deloitte,
 2. EY,
 3. KPMG en 
 4. PwC.

Deloitte heeft meerdere vakgebieden waarop je kunt solliciteren. Deze vakgebieden zijn: audit (accountancy), consultancy, financial advisory, risk advisory, support en tax & legal. Daarnaast kan je op drie niveaus solliciteren: student, starter en professional. Voor alle niveaus en vakgebieden is het sollicitatieproces hetzelfde.

Sollicitatieprocedure bij Deloitte

De sollicitatie bij Deloitte bestaat uit meerdere stappen:

 1. Cv en motivatiebrief insturen.
 2. Het assessment.
 3. Het eerste gesprek.
 4. Vervolg interview.
 5. Het aanbod.

Cv en Motivatiebrief

De eerste stap is de oriëntatie bij Deloitte. Waar wil je werken en op welk niveau? Zorg dat je jouw cv en motivatiebrief afstemt op de functie waarop je solliciteert. Vermeld relevante (bij)baantjes en cursussen. Let ook goed op waar Deloitte naar op zoek is. Probeer dat te verwerken in jouw motivatie. 

Deloitte Assessment Oefenen

Het Deloitte assessment wordt afgenomen door HFM (tegenwoordig soms Assessio). Dit is erg taaie test en je moet je dus ook goed voorbereiden. HFM maakt gebruik van twee testen:

 1. volledige intelligentietest VIT,
 2. specifieke intelligentietest SIT.

Voor Deloitte moet je de specifieke intelligentietest maken, de SIT. Maar het kan zijn dat je tóch de andere moet maken. Dat zie je dan duidelijk staan in jouw uitnodigingsbrief. Als je twijfelt, kan je ook vast inloggen op de HFM website. Dan zie je daar staat welke test je moet maken.

Deloitte SIT test

Het belangrijkste verschil tussen deze twee testen is dat de VIT één test is. De SIT bestaat uit vier losse testen die je moet maken. Dan kan je dus ook pauze nemen tussendoor. De SIT bestaat uit de volgende vier subtesten:

Naast de capaciteitentest moet je een persoonlijkheidstest maken. Deze persoonlijkheidstest kan je niet oefenen. Vul de test in zoals je bent. Dat geeft de beste en eerlijkste resultaten. Het heeft geen zin om je anders voor te doen want dan loop je later tegen de lamp.

Deloitte Assessment niet gehaald?

Als je het Deloitte assessment niet gehaald hebt, kan je altijd de recruiter om een herkansing vragen. Maar in 99% van de gevallen krijg je geen herkansing. Dan moet je minstens 1 jaar wachten om opnieuw bij Deloitte te solliciteren.

Assessment Deloitte tips

 • Zorg dat jij je specifiek voorbereidt op de online Deloitte test. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om algemene cijferreeksen te oefenen. Dan mis je namelijk bepaalde berekeningen die je nodig hebt voor Deloitte.
 • Het assessment van Deloitte is ontwikkeld door HFM. Schrik dus niet als je deze naam ergens tegenkomt. Tegenwoordig is HFM hernoemd naar Assessio.
 • Het assessment bestaat uit vier losse testen. Neem je rust tussendoor. Ga niet gehaast door. Je hebt alleen een timer per losse test.
 • Maak de test als je op je best bent. ‘s Avonds als je een avondmens bent of andersom. Zorg ook dat je uitgerust aan de test begint.
 • Heb je bijvoorbeeld dyslexie? Vraag dan extra tijd aan voor het maken van de test.
 • Lukt het je niet om je op tijd voor te bereiden? Neem dan contact op met de recruiter en vraag om een paar dagen extra voorbereidingstijd. 

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek maak je vooral kennis met Deloitte. En andersom natuurlijk. Je neemt jouw cv en motivatiebrief door. Daarnaast is er de kans om nog vragen te stellen aan de recruiter over het bedrijf of de functie. Zorg dat je altijd 1 of 2 vragen voorbereidt die je kan stellen. 

Het interview

In sommige, maar niet alle, gevallen krijg je een tweede interview. In dit gesprek ga je echt de diepte in. Jouw motivatie voor Deloitte en de functie worden doorgenomen. Waarom wil je bij Deloitte werken en niet bij KPMG? Dat soort vragen moet je nu kunnen beantwoorden.

Het aanbod

Als je alles goed doorlopen hebt, kan je een aanbod verwachten.

Andere consultants

Het Deloitte assessment is een moeilijke test. Zonder oefenen, moet je echt van goede huize komen om deze test te halen. Deze test bestaat uit vier losse testen: analogieën, cijferreeksen, figuurreeksen en syllogismen. Elk onderdeel is compleet anders.

Daarnaast kan de uitslag van jouw test bepalend zijn of je doorgaat in de procedure. Daarom is het goed om altijd te oefenen.

Als je het Deloitte assessment niet gehaald hebt, kan je altijd de recruiter om een herkansing vragen. Maar in 99% van de gevallen krijg je geen herkansing. Dan moet je minstens 1 jaar wachten om opnieuw bij Deloitte te solliciteren.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99

Hellotest heeft me perfect voorbereid op de assessment van Deloitte, de oefeningen sloten perfect aan in tegenstelling tot andere websites.

Nikki

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Geweldig, alles kunnen oefenen wat gevraagd werd tijdens mijn sollicitatie bij een big four company!

Quinten

Beste plek om te oefenen, vriendelijke service.

Jaap

Ga nu de Deloitte test oefenen voor 34,99