Deloitte assessment

Moet jij een assessment maken voor Deloitte? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

Deloitte maakte altijd gebruik van de HFM Specifieke Intelligentie Test. HFM krijgt (langzaam) een nieuwe naam: Assessio. Daarom zie je nu ook weleens Assessio staan. Assessio maakt nog steeds gebruik van de SIT. Beide oefenpakketten zijn dus geschikt!

HFM oefenpakket

34,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Deloitte, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis HFM test te oefenen.

DeloitteDeloitte is één van de big four bedrijven. De grote vier zijn de vier grootste accountants en consultancy bedrijven ter wereld:

 1. Deloitte,
 2. EY,
 3. KPMG en 
 4. PwC.

Deloitte heeft meerdere vakgebieden waarop je kunt solliciteren. Deze vakgebieden zijn: audit (accountancy), consultancy, financial advisory, risk advisory, support en tax & legal. Daarnaast kan je op drie niveaus solliciteren: student, starter en professional. Voor alle niveaus en vakgebieden is het sollicitatieproces hetzelfde.

Sollicitatieprocedure bij Deloitte

De sollicitatie bij Deloitte bestaat uit meerdere stappen:

 1. Cv en motivatiebrief insturen.
 2. Het assessment.
 3. Het eerste gesprek.
 4. Vervolg interview.
 5. Het aanbod.

Cv en motivatiebrief

De eerste stap is de oriëntatie bij Deloitte. Waar wil je werken en op welk niveau? Zorg dat je jouw cv en motivatiebrief afstemt op de functie waarop je solliciteert. Vermeld relevante (bij)baantjes en cursussen. Let ook goed op waar Deloitte naar op zoek is. Probeer dat te verwerken in jouw motivatie. 

Het assessment

Het Deloitte assessment wordt afgenomen door HFM (tegenwoordig soms Assessio). Dit is erg taaie test en je moet je dus ook goed voorbereiden. HFM maakt gebruik van twee testen:

 1. volledige intelligentietest VIT,
 2. specifieke intelligentietest SIT.

Voor Deloitte moet je de specifieke intelligentietest maken, de SIT. Maar het kan zijn dat je tóch de andere moet maken. Dat zie je dan duidelijk staan in jouw uitnodigingsbrief. Als je twijfelt, kan je ook vast inloggen op de HFM website. Dan zie je daar staat welke test je moet maken. 

Het belangrijkste verschil tussen deze twee testen is dat de VIT één test is. De SIT bestaat uit vier losse testen die je moet maken. Dan kan je dus ook pauze nemen tussendoor. De SIT bestaat uit de volgende vier subtesten:

Naast de capaciteitentest moet je een persoonlijkheidstest maken. Deze persoonlijkheidstest kan je niet oefenen. Vul de test in zoals je bent. Dat geeft de beste en eerlijkste resultaten. Het heeft geen zin om je anders voor te doen want dan loop je later tegen de lamp.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek maak je vooral kennis met Deloitte. En andersom natuurlijk. Je neemt jouw cv en motivatiebrief door. Daarnaast is er de kans om nog vragen te stellen aan de recruiter over het bedrijf of de functie. Zorg dat je altijd 1 of 2 vragen voorbereidt die je kan stellen. 

Het interview

In sommige, maar niet alle, gevallen krijg je een tweede interview. In dit gesprek ga je echt de diepte in. Jouw motivatie voor Deloitte en de functie worden doorgenomen. Waarom wil je bij Deloitte werken en niet bij KPMG? Dat soort vragen moet je nu kunnen beantwoorden.

Het aanbod

Als je alles goed doorlopen hebt, kan je een aanbod verwachten.

Andere consultants

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99