Simon Kucher & Partners is een leidende consultancy gespecialiseerd in Global Strategy. Marketing, Sales en Pricing. De organisatie heeft als missie om klanten te helpen aan een groeiende omzet en winst.  Projecten zijn afgestemd op de behoeften van de klant, dit stelt Simon-Kucher & Partners in staat om zich te focussen op een breed scala van industrieën.

Klanten zien slagen is wat ons drijft

Door de verschillende industriesectoren kun jij je in jouw mogelijke toekomstige baan richting op de industrie die jou aanspreekt. Zo kun je kiezen tussen onder andere automotive, bouw, energie, electronics en chemicals. Simon-Kucher zoekt in haar kandidaten een analytische, communicatieve, heldere, kritische denker met een uitstekende academische achtergrond, internationale ervaring en een ondernemende mentaliteit.

Sollicitatieprocedure

Het proces ziet er voor stagiaires, afgestudeerden en professionals hetzelfde uit bij Simon-Kucher. Solliciteer direct bij het kantoor waar je hoopt te gaan werken. Hierbij ontvangen zij graag je CV, motivatiebrief en certificaten (opleidings-, referentie- en aanbevelingsbrieven). Na je online sollicitatie kun je een verzoek krijgen om een online assessment in te vullen. Dit heeft als onderdelen rekenen met tabellen en grafieken. Wanneer jouw sollicitatie een goede match oplevert, word je uitgenodigd voor een recruiting dag. Op deze dag wachten verschillende sollicitatiegesprekken op je over diverse onderwerpen. Zorg dat ze je als persoon leren kennen en bereid je voor op vragen over probleem-oplossende vaardigheden en quick-thinking skills. Dit testen ze door casestudies, hersenkrakers en schattingsoefening. Bekijk op de website wat je kunt verwachten van de casestudies. Kortom, het is een spannende dag dus twee tips: wees jezelf en wees voorbereid!

Simon-Kucher & Partners

  • Hoofdkantoor in Bonn, waar het in 1985 is opgericht
  • Het bedrijf telt 1.400 medewerkers in 25 verschillende landen.
  • Intern worden er 60 talen gesproken door 40 afzonderlijke nationaliteiten
SHL cursusoverzichtSHL deductief redeneren

SHL Oefenpakket

35,00

Online training voor het SHL assessment. De training bestaat uit een studiegids, lessen en 2.300+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
32 lessen
120 testen
2.533 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.300+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op:

On Demand
General Ability
Verify G+

Assessment onderdelen:

Cijfermatig / numeriek redeneren – tabellen en grafieken
Deductief redeneren – syllogismen
Inductief redeneren – figuurreeksen
Inductief redeneren – matrixen
Numeriek redeneren – redactiesommen
Numeriek redeneren – rekenvaardigheid
Verbaal redeneren – teksten analyseren

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Simon-Kucher & Partners assessment

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.