Werken in de recht kan soms een rechtlijnig en saai beroep zijn, maar dat gaat bij Van Doorne niet op Dit advocatenkantoor is een informele en open organisatie waar ze diversiteit toejuichen.

Van Doorne als werkgever

Het advocatenkantoor richt zich vooral op civiel recht en fiscaal recht en heeft 171 advocaten, notarissen en fiscalisten in dienst. Werken bij Van Doorne is werken aan je eigen ontwikkeling. Eigen ontwikkeling, initiatieven ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen, daar draait het om bij Van Doorne advocaten. Wil je aan de slag bij Van Doorne is het belangrijk dat je een open en creatieve blik hebt en een vraag uit verschillende perspectieven kan bekijken. Ook werk je in een inspirerende omgeving, waar veel diversiteit is en ruimte voor groei en ontwikkeling. Een leven lang leren en slimmer worden is dan ook een van de speerpunten (en voordelen) als je gaat werken bij Van Doorne.

Sollicitatieprocedure

Wil je ook een leven lang ontwikkelen en leren bij Van Doorne? Dan kun je via de website solliciteren op een van de openstaande functies. Er wordt gevraagd om een vragenlijst in te vullen en je motivatie bief en CV te uploaden. Ook andere documenten met betrekking tot je studie zoals een cijferlijst worden gevraagd om mee te sturen. Zijn ze hier tevreden over en ziet Van Doorne een match met jou? Dan word je uitgenodigd voor een eerste gesprek van de sollicitatieprocedure bij Van Doorne. Verloopt dit gesprek succesvol dan mag je vervolgens het online assessment van Van Doorne maken. Dit assessment bestaat uit een capaciteitentest. In de capaciteitentest van Van Doorne wordt jouw rekenkundige en verbale vermogen en je vermogen om logisch te redeneren getoetst. Ook wordt jouw probleemoplossend vermogen getoetst. Zijn de resultaten van het online assessment van Van Doorne positief? Dan word je uitgenodigd voor een of meerdere gesprekken met partner van Van Doorne. Overtuig je de beide partners dat jij de meest geschikte kandidaat bent? Dan kun je na het tekenen van jouw contract beginnen met werken bij Van Doorne.

Van Doorne

  • Opgericht: 1930
  • Aantal werknemers: 180 advocaten, notarissen en fiscalisten
  • Omzet: 54,42 miljoen EUR (2018)

Van Doorne assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.