PwC Assessment Oefenen

Moet jij een PwC Assessment maken? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors. Start dus vandaag nog met jouw voorbereiding!

Geschikt voor:
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

PwC Online Assessment Voorbeeld

Klik op onderstaande knop om een gratis PwC Test te oefenen.

PwC als werkgever

PWCBij PwC kun jij aan de slag als accountant, adviseur of belastingspecialist. De purpose van PwC is om bij te dragen aan het vertrouwen in de maatschappij en het helpen bij het oplossen van belangrijke problemen. Dat is hun toeststeen voor de dingen die ze doen of willen doen, maar ook om te bepalen of iets een succes is. De waarden die voor PwC belangrijk zijn, zijn:

 • act with integrity,
 • make a difference,
 • care,
 • reimagine the possible en
 • work together.

PwC biedt goede arbeidsvoorwaarden, zoals duidelijke verlofregelingen, een goed salaris (mede afhankelijk van je prestaties en ontwikkelingen), 30 vakantiedagen en korting op een abonnement bij de sportschool.

Sollicitatieprocedure van PwC

De sollicitatieprocedure van PwC bestaat uit een aantal vaste rondes:

 • motivatiebrief en cv insturen,
 • breedte gesprek,
 • online assessment,
 • diepte gesprek,
 • het aanbod.

Motivatiebrief en cv

Als je op een vacature reageert, moet je een motivatiebrief en cv toevoegen. Zorg dat je cv up-to-date is. Denk ook goed na over jouw motivatiebrief. Als je daar iets in zet, zorg dan dat je dat in een sollicitatiegesprek kunt onderbouwen.

Breedte gesprek

In het eerste gesprek zit je met twee mensen van de afdeling waar je gaat werken. Dit kan online of op locatie zijn. Dat hangt van de situatie af. In dit gesprek maak je eerst kennis met de andere gesprekspartners. Daarna neem je de brief en cv samen door. Je kunt stevige vragen verwachten over deze brieven. Zorg dat je dus een antwoord paraat hebt.

PwC Assessment Test

PwC biedt meestal een voorbereidingstijd van 2 tot 7 dagen na op de capaciteitentest. Het assessment van SHL dat je moet maken, is de verify G+ of general ability. Controleer altijd de uitnodiging om zeker te weten welke PwC SHL Assessment gebruikt wordt. Deze testen zijn zo goed als hetzelfde alleen de tijd wisselt iets. Met ons SHL oefenpakket kan je je hier perfect op voorbereiden.

Diepte gesprek

In dit gesprek ga je de diepte in. Wat veel aan bod komt, is jouw motivatie om bij PwC te werken. Vragen die je kunt verwachten zijn:

 • Waarom wil je bij PwC werken en niet bij KPMG of Deloitte?
 • Hoe zou je situatie X aanpakken?

Wat ook belangrijk in dit gesprek is of jij echt bij PwC past. Als je dus een goede klik hebt met de gesprekspartners is dat goed. Je moet ook kunnen aantonen dat je dezelfde waarden hebt als PwC. Feedback en zelfreflectie zijn bijvoorbeeld heel belangrijk. Probeer dit te laten terugkomen in jouw antwoorden.

Wanneer wordt het PwC Assessment ingezet?

Starters:

PwC heeft verschillende traineeship voor starters: The associate Academy, Advisory (Consulting en Deals), Tax en People & Organisation. Voor elk van deze tracks geldt een specifieke sollicitatie, allen bevatten het PwC assesment van SHL.

Experienced Hires:

Experienced hires zijn kandidaten die al werkervaring hebben. Deze kandidaten moeten aan dezelfde eisen wat betreft het PwC assessment.

Stagiairs:

Bijvoorbeeld als meewerkstudent, werkstudent of een afstudeerstage. Omdat PwC dit als voorloper van een startersfunctie ziet, wordt een volledige sollicitatieprocedure gevolgd. Daar maakt dus ook het assessment deel van uit.

Business Course:

Voor Business Courses geldt hetzelfde als voor de sollicitatieprocedure van stages. Bij business courses geldt bovendien nog dat er veel kandidaten zijn. Dan is het niet alleen belangrijk om beter dan de normgroep te scoren maar ook om hoog te scoren. In het geval dat teveel goede kandidaten het assessment halen, kan naar de individuele score gekeken worden.

PwC online assessment tips

Hieronder vind je onze beste tips voor het PwC assessment. Neem deze goed door voor de beste voorbereiding op de PwC test.

 • Zorg dat je precies weet welk PwC assessment je moet oefenen. Ons SHL oefenpakket heeft voor de SHL testen losse trainingen. Je hebt dus een alles-in-één pakket waarmee je specifiek jouw test kunt oefenen.
 • Neem ruim de tijd om te oefenen. Het PwC assessment is een lastige test. Neem dus ruim de tijd om alle onderdelen te oefenen. Wij raden 3 losse leermomenten aan.
 • Je moet alle onderdelen door elkaar in één test maken. Zorg dat je dus goed uitgerust bent en klaar zit om ruim 30 minuten te concentreren.

Andere consultants

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99

Ga nu de PWC test oefenen voor 34,99