Shell Assessment Oefenen

Moet jij het Shell Assessment maken? Shell gebruikt meestal twee assessments: assessment game en Cubiks assessment. Het Game Based Assessment Shell (van HireVue) hoef je niet te oefenen. Het assessment van Cubiks wel. Momenteel zijn er twee Cubiks testen in omloop. Ons oefenpakket bereid je perfect op beide Shell testen voor.

Geschikt voor
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Shell Assessment Test Oefenen

Logiks Advanced oefentoets

Je krijgt de verschillende onderdelen uit de Logiks Advanced.

Logiks General (Intermediate) oefentoets

Je krijgt de verschillende onderdelen uit de Logiks Intermediate.

Shell als werkgever

ShellIedereen kent Shell natuurlijk van de tankstations. Maar tegenwoordig is Shell ook een toonaangevend bedrijf als het op hernieuwbare energie aankomt. Bij Shell zijn er wereldwijd heel veel verschillende functies waar je terecht kunt. Als je hier werkt, is elke dag anders en ben je constant in ontwikkeling.

Sollicitatieprocedure bij Shell

De sollicitatieprocedure bij Shell hangt af op welk niveau je start. Je kunt als professional, starter of student solliciteren. Voor de professional verschilt het sollicitatiegesprek het meest.

Solliciteren als professional

Een professional is iemand die al enkele jaren werkervaring heeft en over (technische) kennis beschikt. Meestal zijn dit senior en management functies. De procedure voor professionals ziet er ongeveer als volgt uit:

 • Maak een profiel bij Shell aan en vul alle gegevens in. Je uploadt een motivatiebrief en cv.
 • Binnen twee weken krijg je een telefonisch sollicitatiegesprek. Dit is een kennismakingsgesprek waarbij beide partijen kunnen aftasten of er een goede match is.
 • Het tweede gesprek is een “beoordelingsgesprek”. Het ligt er volledig aan op welke functie je solliciteert hoe dit eruit ziet. Dit kan een presentatie zijn, een discussievorm maar ook een praktijksimulatie. Hierover word je van tevoren geïnformeerd.

Solliciteren als starter / student

Als starter of student krijg je een ander traject. Dat bestaat uit de volgende stappen:

 • Allereerst maak je een profiel aan bij Shell en vul je jouw persoonlijke informatie, cv en motivatiebrief in.
 • Fase 1: assessment game van HireVue. Je moet 4 assessment games maken. Deze hoef je niet te oefenen. Je kan onze pagina over HireVue nalezen om een idee te krijgen van de spellen.
 • Fase 1: assessment van Cubiks. Je moet de Cubiks Advanced of de Cubiks Intermediate maken. Controleer jouw uitnodiging om te zien welke test je precies krijgt. Daarnaast maak je een online persoonlijkheidstest.
 • Fase 1: ODVI. Je neemt een On Demand Video Interview op. Deze video duurt ongeveer 20 minuten en je vertelt over jezelf en je motivatie om bij Shell te werken.
 • Fase 2: eindbeoordeling. Je hebt een gesprek met twee collega’s van Shell. In dit gesprek moet je een case study behandelen. Je krijgt hiervoor 48 uur voorbereidingstijd. Zorg dat je dus alles goed doorneemt en ook tijd plant om dit te doen.

Shell assessment

Bij Shell krijg je dus twee assessments:

 1. HireVue Game Based Assessment
 2. Cubiks Online Assessment

HireVue Game Based Assessment Shell

Het eerste assessment van HireVue kan je niet oefenen. Je moet verschillende games maken. Elke game duurt enkele minuten en je zult in totaal zo’n 30 minuten met de games kwijt zijn. De soorten games die je kunt verwachten zijn:

 • emoties raden,
 • SJIT,
 • impulsiviteitsmeting,
 • getallen onthouden,
 • soort figurenreeks.

Shell Online Assessment

Het tweede (Cubiks) assessment bestaat uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. De persoonlijkheidstest hoef je ook niet te oefenen. Geef gewoon zo eerlijk mogelijk antwoord. Shell wil een diverse werknemersgroep dus er is plaats voor alle soorten persoonlijkheden.

De capaciteitentest van Cubiks moet je wel goed oefenen. Er zijn twee testen in omloop: de Cubiks Advanced en de Cubiks Intermediate. De functie en locatie bepalen welke test je moet maken. Kijk goed in jouw uitnodiging welke test je moet maken zodat je de juiste kan voorbereiden. Ons SHell oefenpakket bevat voor elke test een losse training.

Andere testen

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Shell assessment oefenen voor 34,99