Grant Thornton Test

Moet jij een Grant Thornton Test maken? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

Totaalpakket

69,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Grant Thornton, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Grant Thornton test te oefenen.

De Grant Thornton Sollicitatie is voor velen het begin van een mooie carrière. Grant Thornton doet mee aan een groot aantal recruitment evenementen door het jaar heen. Dit is een ideaal moment om de recruiters te leren kennen en meer over de sollicitatieprocedure te weten te komen.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bij Grant Thornton bestaat meestal uit vijf stappen. De procedure kan afwijken als je op een ander niveau of voor een bepaalde functie instapt. Over het algemeen doorloop je de volgende vijf stappen:

  1. brief en cv,
  2. sollicitatiegesprek,
  3. tweede gesprek,
  4. assessment center,
  5. aanbod.

Eerste ronde: brief + cv

Je moet allereerst een motivatiebrief en cv opsturen. Op basis daarvan hoor je binnen twee weken of je doorgaat naar de volgende ronde. Eventueel wordt er nog een belafspraak ingepland. Let op, omdat Grant Thornton representatie belangrijk vindt, komt het regelmatig voor dat sollicitanten online gecheckt worden.

Tweede ronde: sollicitatiegesprek

Je krijgt een gesprek met de recruiter en eventueel een medewerker uit de praktijk. Als het gesprek goed gaat, ga je door naar het volgende gesprek. In dit gesprek zul je veel beoordeeld worden op je competenties en vaardigheden.

Derde ronde: tweede gesprek

Gesprek met een recruiter en senior medewerker. Hier wordt vaak dieper ingegaan op jouw motivatie om bij Grant Thornton te werken.

Vierde ronde: Grant Thornton assessment center

Veel seniors krijgen nog een assessment center. Het assessment duurt drie tot vier uur en is op locatie. Het assessment bestaat uit een casus, gesprek en groepsopdracht.

Casus

Op basis van je werkgebied krijg je een relevante casus gepresenteerd. Je kunt je 40 minuten voorbereiden op deze casus met het gegeven materiaal. Vervolgens moet je op basis van de gegevens advies geven aan een klant van Grant Thornton. Deze klantrol wordt vaak gespeeld door een partner. Je zult alle aspecten van de aangeboden diensten van Grant Thornton moeten kennen en kunnen toelichten. Het gaat erom dat je de klant de best mogelijke deal aanbiedt. Daarnaast worden drie vragen gesteld:

  1. Wat zijn de grootste problemen die Grant Thornton moet oplossen?
  2. Hoe zouden we deze problemen moeten oplossen?
  3. Hoe kan Grant Thornton een lange-termijn klantrelatie opbouwen met de klant uit de casus?

Assessment interview

Het gesprek heeft veel weg van het eerste gesprek en is vooral gericht op competenties. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van het meest recente (financiële) nieuws. Je moet namelijk kunnen aangeven hoe Grant Thornton daarop kan inspelen.

Groepsopdracht

In de groepsopdracht dien je een voorstel te presenteren dat met je vakgebied te maken heeft. Er is echter één probleem, een deel van de informatie is weggelaten. Je moet met de groep vaststellen welke informatie dit is. Na ongeveer 40 minuten voorbereiding moet je vijf minuten het voorstel presenteren. Het gaat er niet alleen om dat de presentatie goed is maar ook of je een goede fit bent. De hele dag krijg je informatie van Grant Thornton medewerkers. Bekijk welke bedrijfscultuur daarvan uitgaat en presenteer op dezelfde wijze.

Vijfde ronde: aanbod

Als alle stappen goed zijn verlopen, krijg je een aanbod van Grant Thornton.

Andere assessments

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

69,99