Microsoft assessment oefenen

Moet jij het assessment voor Microsoft maken? Begin dan vandaag nog met oefenen. Met onze oefenpakketten voor de SHL test kan jij je perfect voorbereiden. Er zijn meerdere versies van het SHL assessment in omloop. Zoals de Verify G+, General Ability en de On Demand. Ons SHL oefenpakket bereid je op alle versies voor.

Geschikt voor
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"
4.4/5

Microsoft oefentoets

Probeer een oefentoets voor SHL. De SHL test is het assessment dat Microsoft gebruikt om kandidaten te toetsen.

Microsoft als werkgever

Microsoft assessmentMicrosoft is een grote internationale werkgever. Je kunt hier solliciteren op enorm veel verschillende functies. Van starters niveau tot experienced hires. Omdat het zo’n grote internationale speler is, kan je over vrijwel de hele wereld gaan werken.

Het doel van Microsoft is:

“Empower every person and every organization on the planet to achieve more.”

Als je hier wilt werken, moet je hier dus ook echt in geloven en voor willen staan. Zorg dat je dit ook meeneemt in jouw aanmelding!

Sollicitatieprocedure bij Microsoft

De sollicitatie start met het insturen van jouw sollicitatiebrief, motivatiebrief en cv. Vaak kan je ook nog jouw LinkedIn koppelen. Dat is handig als die helemaal bijgewerkt is want dan neemt het systeem automatisch jouw werkervaring over. Zorg dus ook dat je van tevoren jouw LinkedIn geoptimaliseerd hebt!

De sollicitatiegesprekken voer je tegenwoordig helemaal online. Via Microsoft Teams. Zorg dat je van tevoren alles geïnstalleerd hebt. Mocht je willen, kan je jouw video uitzetten. Microsoft zegt dat het niet uitmaakt voor het proces. Maar we raden iedereen aan om de camera aan te zetten. Zorg dat je in een nette, rustige omgeving het interview houdt.

Tips voor het sollicitatiegesprek

 • Zorg dat je je goed in Microsoft inleest. Dus niet alleen wat jouw functie betekent voor het bedrijf. Maar ook bijvoorbeeld globale kansen en dreigingen. Wat doet de koers? Hoe kan Microsoft zich onderscheiden van de concurrentie?
 • Bereid vragen voor die je kunt stellen. Initiatief wordt enorm op prijs gesteld. Dus zorg dat je zelf meerdere vragen hebt. Bij voorkeur inhoudelijk. 
 • Ken de core competenties: collaboration, drive for results, customer focus, influencing for impact, judgment, adaptibility. Hoe pas jij deze competenties toe in jouw werkende en dagelijkse leven? 
 • Bedenk hoe jouw toekomst eruit ziet. Hoe ziet jouw toekomst bij Microsoft eruit? Maar ook, hoe ziet jouw toekomst op persoonlijk vlak eruit? Waar wil je in groeien en ontwikkelen?

Microsoft assessment test

Het assessment is een bindende voorwaarde om aangenomen of geplaatst te worden. Dat betekent dat als je de test niet haalt, dat je geen baan krijgt. Het assessment bestaat in ieder geval uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Voor een persoonlijkheidstest hoef je niet te oefenen. Die vul je gewoon in zoals je bent.

Het assessment moet je zeker wel oefenen. Microsoft gebruikt het assessment van SHL. Momenteel heeft SHL meerdere testen in omloop:

 • On Demand
 • General Ability
 • Verify G+

De On Demand is de oude test maar die kan je nog steeds krijgen. De On Demand bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Inductief redeneren: je moet een figuurreeks oplossen.
 • Numeriek redeneren: je krijgt een tabel of grafiek en moet daarover rekenkundige vragen beantwoorden.
 • Verbaal redeneren: je krijgt een tekst te zien en moet daarover stellingen beantwoorden.

De General Ability en de Verify G+ hebben een iets andere opzet maar wel dezelfde inhoud. Daarvoor moet je de volgende onderdelen maken:

 • Deductief redeneren: je krijgt een aantal stellingen of verhaal te zien en moet beoordelen of de conclusie juist is.
 • Inductief redeneren: je krijgt figuurreeksen en soms matrixen te zien en moet het laatste figuur invullen.
 • Numeriek redeneren: je moet redactiesommen, algebra en tabellen oplossen met rekenvaardigheden.

Zoals je kunt lezen, zit er groot verschil in deze testen. Zoek daarom goed uit welke test je moet maken. Dat maakt namelijk veel verschil in de voorbereiding! Ons SHL oefenpakket biedt in ieder geval losse trainingen voor alle soorten SHL testen.

Andere testen

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Microsoft assessment oefenen voor 34,99