HEMA assessment oefenen

Moet jij het assessment voor HEMA maken? Als je een baan op het HEMA kantoor ambieert, hoort daar meestal een assessment bij. Dit assessment wordt afgenomen door HFM. Momenteel heeft HFM twee soorten testen: VIT en de SIT. Ons oefenpakket bevat voor beide testen een losse training. Zo bereid jij je optimaal voor!

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het HEMA assessment, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Gratis oefentoets voor HEMA

HFM oefentoets

Probeer een oefentoets voor HFM. De HFM test is het assessment dat HEMA gebruikt om kandidaten te toetsen.

HEMA als werkgever

HemaWie kent de HEMA nu niet? Onze eigen Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. Deze oer-Hollandse werkgever is een populaire werkgever. Niet alleen als (bij)baantje in de winkel maar ook op kantoor. Daar ben je verantwoordelijk voor bijvoorbeeld online marketing, supply chain, operations, duurzaamheid of hr. 

Sollicitatieprocedure bij HEMA

 • Je start natuurlijk met het insturen van jouw motivatiebrief en cv. HEMA stelt de klant op één. Dus probeer dat ook in jouw motivatie te verwerken.
 • Als jouw inzending bevalt, krijg je een eerste gesprek met een manager en een collega. Dit gesprek is een breedte interview waar ze zoveel mogelijk over jou willen leren. Je kunt vragen over jouw brief en cv verwachten.
 • Het assessment wordt afgenomen door HFM. Let erop dat er twee testen in omloop zijn. Zoek dus goed uit welke je hebt en oefen die met ons HFM oefenpakket.
 • Na het assessment krijg je nog een gesprek met een recruiter en een manager. Dit is meer een diepte interview. Er wordt echt ingegaan op jouw motivatie. Waarom wil je bij HEMA werken? Waarom kies je voor deze functie? Wat wil je bereiken en toevoegen?

HEMA assessment test

Het assessment van HEMA is een pittige test die bepaalt of jij wordt aangenomen wordt. Bij onvoldoende resultaat ga je namelijk niet door. Het assessment bestaat uit tenminste twee onderdelen: de persoonlijkheidstest en de capaciteitentest. In sommige gevallen moet je nog een rollenspel doen maar dat hoor je als dat zo is.

Voor een persoonlijkheidstest hoef je  niet oefenen. Die moet je echt eerlijk invullen zoals je bent. Probeer geen wenselijke antwoorden te geven. Let er ook op dat je het invult zoals je bent en niet zoals je wilt zijn. Dan krijg je het beste resultaat.

De capaciteitentest wordt afgenomen door HFM. HFM heeft twee testen in omloop: de HFM VIT en de HFM SIT. Deze testen lijken op elkaar maar zijn verschillend genoeg dat je echt specifiek moet voorbereiden. Daarom biedt ons HFM oefenpakket een losse training voor elk aan. Daarmee kan jij je optimaal voorbereiden.

De HFM VIT bestaat uit:

 • analogieën,
 • cijferreeksen,
 • rekenvaardigheid en 
 • syllogismen.

De HFM SIT bestaat uit:

 • abstracte figuurreeksen,
 • analogieën,
 • cijferreeksen en
 • syllogismen.

Andere testen

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Veelgestelde vragen

Het beste is om de cijferreeks op een kladpapier over te nemen. Vervolgens schrijf je tussen elk cijfer de verschillen op. Als je dan nog geen logische stappen ziet, schrijf je de verschillen op tussen de verschillen. Als dat niks oplevert, schrijf je de verschillen op tussen de cijfers terwijl je er telkens eentje overslaat. Als je dan nog niet de oplossing hebt gevonden probeer je de volgende opties: vermenigvuldigen, delen en de fibonacci reeks. De fibonacci reeks is telkens de som van de twee eerdere cijfers.

Cijferreeksen zijn vragen waar je door oefenen heel goed in kunt worden. Er zijn heel veel verschillende soorten cijferreeksen, denk aan optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen, overslaan, breuken, fibonacci en herhalingen. Door elke variant te oefenen, zul je steeds makkelijker en sneller de juiste berekening vinden en uitvoeren. Daardoor worden cijferreeksen veel makkelijker. Op onze website vind je daarom oefenmateriaal voor alle soorten cijferreeksen.

Een cijferreeks is simpelweg een aantal cijfers achter elkaar opgeschreven (in een reeks). De cijfers veranderen telkens op een bepaalde manier en die moet je vinden om het antwoord te bepalen. Om het antwoord te vinden, moet je vaak eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren

HEMA assessment oefenen voor 34,99