HEMA assessment oefenen

Moet jij het assessment voor HEMA maken? Als je een baan op het HEMA kantoor ambieert, hoort daar meestal een assessment bij. Dit assessment wordt afgenomen door HFM. Momenteel heeft HFM twee soorten testen: VIT en de SIT. Ons oefenpakket bevat voor beide testen een losse training. Zo bereid jij je optimaal voor!

Geschikt voor
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

Gratis oefentoets voor HEMA

HFM VIT oefentoets

Maak een gratis HFM VIT oefentoets met de verschillende onderdelen.

HFM SIT oefentoets

Maak de verschillende onderdelen uit de HFM SIT.

HEMA als werkgever

HemaWie kent de HEMA nu niet? Onze eigen Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. Deze oer-Hollandse werkgever is een populaire werkgever. Niet alleen als (bij)baantje in de winkel maar ook op kantoor. Daar ben je verantwoordelijk voor bijvoorbeeld online marketing, supply chain, operations, duurzaamheid of hr. 

Sollicitatieprocedure bij HEMA

 • Je start natuurlijk met het insturen van jouw motivatiebrief en cv. HEMA stelt de klant op één. Dus probeer dat ook in jouw motivatie te verwerken.
 • Als jouw inzending bevalt, krijg je een eerste gesprek met een manager en een collega. Dit gesprek is een breedte interview waar ze zoveel mogelijk over jou willen leren. Je kunt vragen over jouw brief en cv verwachten.
 • Het assessment wordt afgenomen door HFM. Let erop dat er twee testen in omloop zijn. Zoek dus goed uit welke je hebt en oefen die met ons HFM oefenpakket.
 • Na het assessment krijg je nog een gesprek met een recruiter en een manager. Dit is meer een diepte interview. Er wordt echt ingegaan op jouw motivatie. Waarom wil je bij HEMA werken? Waarom kies je voor deze functie? Wat wil je bereiken en toevoegen?

HEMA assessment test

Het assessment van HEMA is een pittige test die bepaalt of jij wordt aangenomen wordt. Bij onvoldoende resultaat ga je namelijk niet door. Het assessment bestaat uit tenminste twee onderdelen: de persoonlijkheidstest en de capaciteitentest. In sommige gevallen moet je nog een rollenspel doen maar dat hoor je als dat zo is.

Voor een persoonlijkheidstest hoef je  niet oefenen. Die moet je echt eerlijk invullen zoals je bent. Probeer geen wenselijke antwoorden te geven. Let er ook op dat je het invult zoals je bent en niet zoals je wilt zijn. Dan krijg je het beste resultaat.

De capaciteitentest wordt afgenomen door HFM. HFM heeft twee testen in omloop: de HFM VIT en de HFM SIT. Deze testen lijken op elkaar maar zijn verschillend genoeg dat je echt specifiek moet voorbereiden. Daarom biedt ons HFM oefenpakket een losse training voor elk aan. Daarmee kan jij je optimaal voorbereiden.

De HFM VIT bestaat uit:

 • analogieën,
 • cijferreeksen,
 • rekenvaardigheid en 
 • syllogismen.

De HFM SIT bestaat uit:

 • abstracte figuurreeksen,
 • analogieën,
 • cijferreeksen en
 • syllogismen.

Andere testen

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

HEMA assessment oefenen voor 34,99