Als trainee bij Boskalis leer je in anderhalf jaar het bedrijf en haar veelzijdigheid kennen. Samen met collega’s leer je internationaal samenwerken aan grootschalige dredging en offshore projecten. Het traineeprogramma richt zich op de aandachtsgebeiden operations, offshore en fleetmanagement. Naast het technische traineeprogramma biedt Boskalis een apart traineeprogramma voor finance aan.

Sollicitatieprocedure van Boskalis

1e ronde: Brief met CV

De recruiter bekijkt je match met het bedrijf op basis van je CV en motivatiebrief.

2ronde: Eerste gesprek (recruiter + iemand uit het bedrijf)

Naar aanleiding van de brieven en CV’s wordt een select groepje kandidaten uitgenodigd. Boskalis is best wel een bijzonder bedrijf met een bijzondere cultuur. Denk aan  werken in het buitenland, onregelmatige ren, veel on the job werken, pragmatische aanpak.

Wat erg belangrijk is dat je snel kan handelen en creatieve oplossingen hebt. Er wordt veel zelfstandig werken van je gevraagd, dus probeer goede voorbeelden voor te bereiden. Je moet projecten begeleiden en dit zorgt voor diverse taken. Het kan variëren van een taxi regelen in twaalf talen tot het presenteren voor een raad van bestuur. Ze zoeken dus heel veelzijdige types.

3e ronde: Selectiedag

De selectiedag zal bestaan uit twee onderdelen: een groepsopdracht en een presentatie. Je moet de presentatie in het Engels voor te bereiden. Hier moet je in ieder geval de volgende vraag beantwoorden: “waar heeft Boskalis jou over 5 jaar gebracht?”. Je presentatie mag maximaal 8 minuten duren. Je zult presenteren aan een groep van vier of vijf medekandidaten en aan een aantal Boskalis managers. De groepsopdrachten wisselen elk jaar en worden pas op de dag zelf bekend gemaakt.

Andere bedrijven: