Dosign is het detacheringsbureau in de techniek. Werken bij Dosign betekent onbegrensde mogelijkheden op gebied van techniek.

Dosign als werkgever

Dosign heeft als slogan dat ze ‘the connecting element’ zijn. Ze zoeken de verbinding tussen hoogopgeleide technici (oftewel Dosigners genoemd) op vakgebieden van  R&D, Engineering en (construction) management en werkgevers. Ga jij werken voor Dosign dan kan je rekenen dat je bij toonaangevende bedrijven wordt geplaatst waar jouw interesse, kennis en vaardigheden maximaal tot zijn recht komt. Als echt Dosigner heb je de maximale uitdaging en doorgroeimogelijkheden binnen Dosign. Om dit te kunnen bereiken krijg je een goed arbeidsvoorwaardenpakket, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en veel doorgroeimogelijkheden.

Sollicitatieprocedure

Wil je ook een Dosigner worden? Dan kun je via de email een CV en brief insturen. Is jouw sollicitatiebrief en CV positief beoordeeld door de HR-manager? Da ga je door naar de volgende stap in de sollicitatieprocedure van Dosign. Je wordt namelijk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de HR-manager en de manager van de functie waarop je hebt gesolliciteerd. Zien ze voldoende aanknopingspunten en een aanstormend talent in jou? Dan ga je door naar de volgende ronde van de sollicitatieprocedure bij Dosign. De volgende ronde betreft het maken van het assessment van Dosign. Het assessment kan een dag of een middag duren waarbij er in diverse sessies wordt bepaald of je geschikt bent voor de functie. Je kunt hierbij denken aan een diepte-interview, een rollenspel of een case die je moet maken. Ging dit allemaal naar wens? Dan word je daarna uitgenodigd voor een tweede gesprek. In dit gesprek worden de resultaten van het Dosign assessment doorgenomen en kun jij eventueel nog andere zaken toelichten. Mag je door naar de laatste ronde van de sollicitatieprocedure bij Dosign? Dan volgt er een laatste gesprek over jouw arbeidsovereenkomst en kun je daarna jouw contract tekenen.

Dosign

 • Opgericht: 1985
 • 5000 unieke vacatures
 • Meer dan 50 verschillende technische disciplines
HFM VIT OefenpakketHFM syllogismen oefenen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Specifieke Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 1.500 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

 • 30 dagen toegang
 • 14 lessen
 • 55 testen
 • 1511 oefenvragen

Dit oefenpakket bevat:

 • Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
 • Logisch redeneren (syllogismen)
 • Verbale aanleg (analogieën)
 • Oefenassessment VIT stijl

Ook te koop als onderdeel van:

Dosign assessment

De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.