Dosign is het detacheringsbureau in de techniek. Werken bij Dosign betekent onbegrensde mogelijkheden op gebied van techniek.

Dosign als werkgever

Dosign heeft als slogan dat ze ‘the connecting element’ zijn. Ze zoeken de verbinding tussen hoogopgeleide technici op verschillende gebieden. Denk dan aan: R&D, Engineering en (construction) management en werkgevers. Hier komt jouw interesse, kennis en vaardigheden maximaal tot zijn recht. Je krijgt maximale uitdaging en doorgroeimogelijkheden binnen Dosign.

Sollicitatieprocedure

Wil je ook een Dosigner worden? Dan kun je via de email een CV en brief insturen. Is jouw sollicitatiebrief en CV positief beoordeeld door de HR-manager? Dan ga je door naar de volgende stap in de sollicitatieprocedure van Dosign.

Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek met de HR-manager en jouw potentiële manager. Zien ze voldoende aanknopingspunten en een aanstormend talent in jou? Dan ga je door naar de volgende ronde van de procedure. In deze stap moet je het assessment maken.

Het assessment kan een dag of een middag duren. Tijdens deze dag komt van alles aan bod. Je kunt hierbij denken aan een diepte-interview, een rollenspel of een case die je moet maken. Ging dit allemaal naar wens?

Dan word je daarna uitgenodigd voor een tweede gesprek. In dit gesprek komt de uitslag van het assessment aan bod. Als alles goed gaat, krijg je hierna jouw contract aangeboden. 

Dosign

  • Opgericht: 1985
  • 5000 unieke vacatures
  • Meer dan 50 verschillende technische disciplines
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Dosign assessment

De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.