If you aim high, the sky is the limit

Flow Traders heeft meerdere keren de krantenkoppen gehaald om verviervoudigde gedraaide winst en zich heeft gespecialiseerd als Amsterdamse market maker in het leveren van liquiditeit op de effectenmarkt. Dit internationale bedrijf zal je zeker aanspreken als je van uitdaging houdt en zo nu en dan risico durft te nemen. Hierdoor staan waarden als innovatie en creatief denken centraal bij Flow Traders. Bij Flow Traders zullen ze deze waarden bij jou uitdagen, waarna veel mogelijk lijkt te zijn in de dynamische werkomgeving met vele doorgroeimogelijkheden en uitstekende compensaties.

Sollicitatieprocedure

Voor het solliciteren naar een functie bij Flow Traders schrijf je eerst een professionele sollicitatiebrief waarin duidelijk jouw kwaliteiten naar voren komen die overeenkomen met het bedrijf, als scherpzinnig, ondernemend, team gericht en innovatief.

Flow traders test

Hierna volgt een rekentoets en een IQ-test, het is belangrijk dat je hier goed voor oefent. Het wordt dan ook een belangrijk deel van jouw werk als je eenmaal een “Flow Trader” bent. Als je de testen hebt behaald dan staat er een motivational interview op de planning.

De eerder genoemde testen bevatten de volgende assessment onderdelen: analogieën, syllogismen, cijferreeksen en rekenvaardigheid. Al deze onderdelen vormen samen de volledige intelligentie test. Oefen hierbij uitgebreid cijfermatig redeneren, logisch redeneren en verbale aanleg.

De laatste ronde bestaat uit een case studie en vervolgens op de dag zelf hoor je of je bent aangenomen.

Flow Traders

  • Gevestigd in Amsterdam, New YorkSingapore, Hong Kong, Londen en Cluj
  • 400 medewerkers op deze verschillende locaties
  • Opgericht in 2004 door Jan van Kuijk en Roger Hodenius en sinds 2015 beursgenoteerd
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Flow Traders assessment

De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.