Werken het Oranje Fonds, dan werk je voor het grootste nationale fonds op sociaal gebied en help je mee aan een verbonden Nederland.

Het Oranje Fonds als werkgever

Het Oranje Fonds is een onafhankelijk fonds dat geen geld van de overheid ontvangt. Hier zorg je ervoor dat projecten niet alleen geld krijgen. Zo initieer je ook projecten en draag je zorg voor communicatie en PR. Ook werk je samen met andere partijen in de samenleving zoals particulieren, overheden en het bedrijfsleven.

Een sociaal verbonden Nederland lijkt misschien een grote opdracht. Maar jij wordt daar aan alle kanten in ondersteund. Je krijgt begeleiding en ondersteuning die nodig is bij het uitvoeren van jouw werkzaamheden. Daarnaast heb je marktconforme primaire arbeidsvoorwaarden. Aangevuld met een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatieprocedure

Het begint met jouw motivatiebrief en cv. Deze eerste stap is één van de belangrijkste. Want als jouw brieven niet goed zijn, mag je niet eens op gesprek komen. Als je een motivatiebrief schrijft, neem dan de vacature in gedachten mee. Welke signaalwoorden staan er in? Waar zijn ze naar op zoek? Ben jij die persoon? Zoek naar raakvlakken en werk die uit. Neem altijd jouw brief door met een vriend(in). Dan ontdek je makkelijk foutjes en onlogische zinnen.

Eerste gesprek

Het eerste gesprek gaat vooral over jouw brieven. Wat motiveert jou om bij Het Oranje Fonds te gaan werken? Probeer jouw antwoorden goed en duidelijk te geven. Hiervoor kan je de SMART methode gebruiken. Dan structureer je jouw antwoorden op een duidelijke manier:

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Acceptabel
  • Realistisch
  • Tijdgebonden

Het assessment

Als je het eerste gesprek goed hebt afgerond, moet je een assessment maken. Dit is een pittige online test waarin jouw capaciteiten worden bepaald. Je moet abstracte, numerieke en verbale vragen maken in een korte tijd. Als je deze test niet haalt, lig je uit de sollicitatie. Daarom is het belangrijk dat je goed oefent.

Laatste gesprekken

Er volgt een tweede gesprek met de manager van de afdeling waar je gaat werken. Tijdens dit gesprek wordt dieper ingegaan op jouw motivatie. Ook bespreek je de resultaten van het online assessment. Hierna volgt een afsluitend gesprek en een aanbod voor een contract. Daarna kun jij je ook actief gaan inzetten voor deze stichting.

Het Oranje Fonds

  • Opgericht: 2002
  • Aantal medewerkers: ongeveer 60
  • Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds
Eelloo cursusoverzichtEelloo cijferreeksen

Eelloo Q1000 Oefenpakket

35,00

Online training voor het Q1000 assessment van Eelloo. De training bestaat uit 1.800+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
65 testen
1.848 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
1.000+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op alle Q1000 testen:

Q1000 Capaciteiten Midden en Hoog – QCM / QCH
Q1000 Capaciteiten Verkort Midden en Hoog – QCMV / QCHV
Q1000 Capaciteiten Check Midden en Hoog – QCHC / QCMC

Assessment onderdelen:

Analogieën
Figuurreeksen
Cijferreeksen
Diagrammen
Kubussen
Rekenvaardigheid

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Het Oranje Fonds assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.