Werken het Oranje Fonds, dan werk je voor het grootste nationale fonds op sociaal gebied en help je mee aan een verbonden Nederland.

Het Oranje Fonds als werkgever

Het Oranje Fonds is een onafhankelijk fonds dat geen geld van de overheid ontvangt. Ga je werken voor het Oranje Fonds dan zorg je ervoor dat je projecten niet alleen geld krijgen maar ook kennis kunnen opdoen, ervaringen uitwisselen en zich vaardigheden eigen maken. Werken bij het Oranje Fonds is meer dan alleen geld verdelen, zo initieer je ook projecten en draag je zorg voor communicatie en PR. Ook werk je samen met andere partijen in de samenleving zoals particulieren, overheden en het bedrijfsleven. Een sociaal verbonden Nederland lijkt misschien een grote opdracht, maar jij wordt daar in alle kanten in ondersteund.  Je krijgt begeleiding en ondersteuning die nodig is bij het uitvoeren van jouw werkzaamheden. Daarnaast heb je marktconforme primaire arbeidsvoorwaarden, aangevuld met een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatieprocedure

Werken bij het Oranje Fonds begint met online solliciteren. De eerste stap is het invullen van een online sollicitatieformulier van één van de vacatures. Hier wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens, je opleiding en werkervaring. Verder is er de mogelijkheid om je CV en je motivatie bij te voegen. Ook kun je jouw LinkedIn-profiel aan de sollicitatie koppelen. Heb jij de juiste vaardigheden en werkervaring voor de functie? Dan word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Is dit een positief gesprek ga je door in de sollicitatieprocedure van het Oranje Fonds. De volgende stap is het maken van het online assessment van de Oranje Fonds. Dit zijn twee testen die je in een online omgeving uitvoert, namelijk een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Het online assessment van het Oranje Fonds gaat in op jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en capaciteiten. Is dit allemaal nog steeds positief? Dan volgt er een tweede gesprek met de manager van de afdeling waar je gaat werken. Tijdens dit gesprek wordt dieper ingegaan op jouw motivatie en wordt de resultaten van het online assessment besproken. Hierna volgt een afsluitend gesprek en een aanbod voor een contract. Daarna kun jij je ook actief gaan inzetten voor deze stichting.

Het Oranje Fonds

  • Opgericht: 2002
  • Aantal medewerkers: ongeveer 60
  • Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Het Oranje Fonds assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.