Wil je gaan werken bij de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland? Dan is werken bij Holland van Gijzen de juiste organisatie voor jou.

Holland van Gijzen als werkgever

Als je gaat werken bij HVG dan werk je in een internationale omgeving. Holland van Gijzen heeft namelijk kantoren in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en de VS. Kennis en vakkundigheid staat voorop bij Holland van Gijzen. Daarop wordt er veel geïnvesteerd als je gaat werken bij HVG. Je wordt gecoacht en neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen. Ook kan je aan het interne opleidingsprogramma van de HVG Law School is juridische cursussen en trainingen volgen. Zo ben je verzekerd van de meest actuele juridische vakkennis én krijg je de mogelijkheid vaardigheden te trainen die nauw aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Omdat ze ook kantoren in het buitenland hebben krijg jij ook de mogelijkheid om mee te doen aan de (multidisciplinaire) internationaal georiënteerde trainingsprogramma’s. HVG doet zaken op het hoogste niveau, waarbij kwaliteit, snelheid en cliëntgerichtheid voorop staan. Dat wordt ook van jou verwacht als je gaat werken bij Holland van Gijzen. Maar de inzet krijg je ook dubbel en dwars terugbetaald.

Sollicitatieprocedure

Zie jij een carrière bij HVG wel zitten? Dan kun je via de website solliciteren op een van de openstaande functie. Hier word je gevraagd om je persoonsgegevens, je cv, een motivatiebrief en eventueel je cijferlijsten, scriptie, en stagebeoordelingen. Is de recruitment afdeling hierover tevreden over en ziet HVG een match met jou? Dan word je uitgenodigd voor een eerste gesprek met een recruiter. Na dit gesprek volgt een online capaciteitentest. In deze online capaciteitentest van HVG word je rekenkundige en verbale vermogen en je vermogen om logisch te redeneren getoetst. Ook word je probleemoplossend vermogen getoetst. Zijn de resultaten van het online assessment van HVG positief? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek met de manager van de afdeling en een HR-manager. Als ook dit gesprek goed verloopt ga je door naar de beslissende ronde van de sollicitatieprocedure van Holland van Gijzen. Dit is een gesprek met een senior medewerker en één of twee partners. Overtuig je alle mensen rondom de tafel dat jij de geschikte kandidaat ben? Dan kun je daarna aan de slag bij dit kantoor.

Holland van Gijzen

 • Omzet: 837 miljoen EUR (2018)
 • Aantal medewerkers: 150 advocaten en (kandidaat-)notarissen
 • HVG Law maakt deel uit van het global EY Law netwerk met meer dan 3.500 professionals, 2400 juridische adviseurs en 1100 managed services professionals, die actief zijn vanuit 84 landen wereldwijd
LTP OefenpakketLTP matrix oefenen

LTP Oefenpakket

35,00

Online training voor het NIT H en LTP Impact assessment. De training bestaat uit 1.100+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de NIT H en LTP Impact voor te bereiden.

In het kort:

 • 30 dagen toegang
 • 20 lessen
 • 57 testen
 • 1.145 oefenvragen

Geschikt voor:

 • Verbale relaties
 • NIT H
 • Matrix  H
 • Abstracte test
 • Numerieke test
 • Cijferreeksen

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Holland van Gijzen assessment

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Verbale analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Abstracte test / figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.