Wil je werken in een financiële wereld? Dan zit je bij ING op de juiste plaats. ING levert financiële diensten zoals bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen.

ING als werkgever

ING’s missie is ‘mensen in staat stellen om een stap voor te blijven, privé en zakelijk’. Dat geldt niet alleen voor haar klanten maar ook voor haar medewerkers. ING vindt het belangrijk dat haar medewerkers gezond en fit zijn, dat is een belangrijke factor om meer werkgeluk te krijgen. Ga je werken bij ING, dan doe je mee aan een speciaal programma voor medewerkers om mentaal en fysiek gezond te blijven. Ook kijken ze naar wat jij nog meer nodig hebt om jouw werkgeluk te vergroten. Dit kan uiteenlopen van extra vrije dagen, thuiswerken, flexibele uren tot bijscholing en trainingen.

Sollicitatieprocedure bij ING

Wil je gaan werken bij de ING, dan zijn een CV en cijferlijsten de belangrijkste documenten die je moet inleveren. Je mag ook een motivatiebrief schrijven, maar jouw CV en cijferlijsten zijn bepalend of je doorgaat naar de volgende ronde. 

In de volgende ronde maak je een online capaciteitentest van ING. In deze online capaciteitentest wordt jouw rekenkundige en verbale vermogen en jouw vermogen om logisch te redeneren getoetst. Zo wordt er gekeken naar hoe je met tabellen, statistische gegevens en geschreven informatie omgaat. Ook wordt jouw probleemoplossend vermogen getoetst. 

Zijn de resultaten van het online assessment bij ING positief? Dan krijg je de resultaten en een uitnodiging voor het selectiegesprek toegestuurd. Het selectiegesprek vindt plaats in Amsterdam met twee gesprekspartners van ING. Ook nu mag je weer een online vragenlijst over jouw persoonlijkheid en competenties invullen. Na het interview krijg je feedback en hoor je of je doorgaat naar het assessment. Het assessment van ING bestaat uit een diepte-interview met een psycholoog en een rollenspel. Zijn deze uitkomsten positief, dan volgt de laatste stap van de selectieprocedure bij ING. Dit is een gesprek met twee personen uit het senior management van ING en een vertegenwoordiger van HR. Als je de complete selectieprocedure succesvol afrondt, ontvang je direct een aanbieding van ING, vaak is dat al na het gesprek met het board panel.

ING

  • Hoofdvestiging: Amsterdam
  • CEO: Ralph Hamers
  • Dochterondernemingen: ING-DiBa, ING Bank Śląski, MEERX
Saville CursusoverzichtSaville Stroomdiagrammen

Saville Swift Aptitude Oefenpakket

35,00

Online training voor het assessment van Saville Swift Aptitude. De training bestaat uit 700+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Swift Aptitude voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
39 testen
705 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 8 uur lesmateriaal
150+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat de volgende onderdelen:

Abstract (figuurreeksen)
Diagrammatic (stroomdiagrammen)
Numerical (tabellen)
Verbal (teksten analyseren)

Geschikt als voorbereiding op:

Swift Executive Aptitude
Swift Analytics Aptitude

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet het ING assessment eruit?

Om jouw capaciteiten te testen, maakt ING tijdens de sollicitatieprocedure gebruik van de capaciteitentest van Saville. Dit assessment bestaat uit de volgende onderdelen:

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

ING assessment oefenen

Om je optimaal voor te bereiden op het assessment van ING kun je gebruikmaken van de oefentoetsen van Hellotest. Hiervoor bieden we je het Saville Swift Executive Aptitude oefenpakket. Dit pakket bestaat uit meer dan 500 vragen, inclusief uitleg en antwoorden om je goed voor te bereiden. Daarmee kom jij niet voor verrassingen te staan tijdens je ING assessment. Succes! 

Andere assessments van bedrijven