Inzetten voor een samenleving waarin iedereen veilig is, waar je rechten worden gerespecteerd en beschermd – los van je opvattingen of levensstijl. Dat is wat je doet als je gaat werken bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Ministerie van Veiligheid en Justitie als werkgever

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid zet zich in voor een veilige en rechtvaardige samenleving. Je kan aan de slag als inspecteur, opsporingsambtenaar, beleidsmedewerker of beveiligingsmedewerker. Ga je werken bij Justitie dan kan je rekenen op uitdagend, actueel, politiek geladen en maatschappelijk relevant werk. Hiervoor moet je soms wel sterk in je schoenen staan want iedereen heeft een mening over de veiligheid en een rechtvaardige samenleving. Als je gaat werken bij Justitie heb je een verantwoordelijke baan en rust er veel op je schouders. Justitie snapt dat en biedt er dan ook veel voor terug. Zo krijg je een goed salaris, volop doorgroeimogelijkheden en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals voorzieningen om werk en privé goed te kunnen (blijven) combineren. Gedurende je loopbaan biedt Justitie voldoende ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij Justitie? Dan is de eerste stap het reageren op een vacature op een externe site van justitie, bijvoorbeeld werkenvoornederland.nl. Je wordt eerst gevraagd om een digitaal sollicitatieformulier in te vullen. In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens, opleidingen en werkervaring in. Verder is er de mogelijkheid om jouw CV en je motivatiebrief bij te voegen. Ook vinden ze cijferlijsten en beoordelingen van eerdere werkgevers belangrijk om te kunnen inzienMet deze gegevens maken ze vervolgens een eerste selectie. Behoor jij tot de eerste selectie? Dan volgt er een kennismakingsgesprek en een online assessment. Het online assessment van het Ministerie van Veiligheid en Justitie bestaat uit het maken van persoonlijkheidstest. Heb je deze test succesvol gemaakt? Dan word je uitgenodigd voor de tweede ronde van de sollicitatieprocedure bij Justitie. Het tweede gesprek voer je samen met jouw toekomstige manager. Het kan zijn dat je daarna nog een aantal testen moet maken of dat er nog een derde gesprek volgt. Waren al deze gesprekken positief en ziet Justitie in jou een nieuwe medewerker? Dan heb je daarna een arbeidsvoorwaardengesprek en mag je daarna je contract tekenen. Hierna kun jij je ook inzetten voor een veilig en rechtvaardig Nederland.

Ministerie van Veiligheid en Justitie

  • Bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid  zetten meer dan 100.000 mensen zich elke dag in voor een veilige en rechtvaardige samenleving
  • Justitie heeft in 2018 een begroting van 11,1 miljard EUR
  • Justitie heeft een eigen jongeren netwerk (Next JenV) en een netwerk voor 50+’ers (Young@Heart)

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Ministerie van Veiligheid en Justitie assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.