Zinvolle innovaties op het gebied van gezondheidszorg, consumentenlevensstijl en verlichting; dat is waar Philips voor staat.

Philips als werkgever

Philips is bekend van de (energiezuinige) verlichting maar intussen ook marktleider op gebied van gezondheidszorg en op het gebied van scheerapparaten, haartrimmers en mondverzorgingsproducten. Werken bij Philips betekent dat je bij een grote multinational werkt waar innovaties snel gaan.

Als medewerker wordt ook verwacht dat je meegaat met alle innovatie en digitale oplossingen die Philips biedt. Met de ‘end-to-end’-aanpak is een wil Philips ervoor zorgen dat iedereen verantwoordelijk voelt om een gezamenlijk resultaat te leveren. Hiervoor is het belangrijk dat er goed wordt samengewerkt. Dat ondersteunt Philips dan ook op veel manieren.

Sollicitatieprocedure

Je registreert via het Career center om te kunnen solliciteren. Je kunt daarna je LinkedIn profiel koppelen en je CV en motivatie brief uploaden. De sollicitatie wordt beoordeeld door de afdeling Talent Acquisition.

Online interview

Het eerste gesprek gaat vooral over jouw motivatie en cv. Het is een breedte interview waarin je veel bespreekt. Je kunt over alles wat in jouw brieven staat vragen verwachten. Zorg dus dat je dit goed voorbereidt. Neem bijvoorbeeld met een vriend(in) jouw brieven door.

Philips online test

Het assessment bestaat uit en capaciteitentest en een opdracht. Het online assessment van Philips bevat vragen die te maken hebben met jouw capaciteiten, probleemoplossend vermogen en wie jij bent als persoon. Als de capaciteitentest niet haalt, val je af. Zorg dus dat je goed oefent voor deze test.

Gesprekken

Hierna maak je kennis met de manager en leden van het team. Afhankelijk van de functie krijg je één of meer gesprekken. Bij deze gesprekken kunnen toekomstige collega’s, recruiters en managers aanschuiven. 

Deze gesprekken vooral ingaan op jouw motivatie en of je bij Philips past. In alle andere stappen heb je al bewezen dat je een goede kandidaat bent. Het gaat er nu om of je past binnen het bedrijf en team.

Philips

  • CEO: Frans van Houten
  • Hoofdvestiging: Amsterdam
  • Omzet: 18,1 miljard EUR (2018)
Saville CursusoverzichtSaville Stroomdiagrammen

Saville Swift Aptitude Oefenpakket

35,00

Online training voor het assessment van Saville Swift Aptitude. De training bestaat uit 700+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Swift Aptitude voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
39 testen
705 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 8 uur lesmateriaal
150+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat de volgende onderdelen:

Abstract (figuurreeksen)
Diagrammatic (stroomdiagrammen)
Numerical (tabellen)
Verbal (teksten analyseren)

Geschikt als voorbereiding op:

Swift Executive Aptitude
Swift Analytics Aptitude

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Philips assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.