Een eeuw geleden startte Pon met de import van fietsen, auto’s en banden. Inmiddels is Pon uitgegroeid tot een multinational met zo’n 13.000 medewerkers in 32 landen.

Pon al werkgever

Werken bij Pon is werken in een wereld van passie en waar sterke merken en ondernemerschap centraal staan. Dit komt ook terug in de cultuur van Pon. Bij Pon werken mensen met passie voor hun vak en passie hebben om te presteren en die gaan voor concrete resultaten. Ga jij werken bij Pon, dan krijg je veel vrijheid, vertrouwen en veel verantwoordelijkheden. Om succesvol te kunnen werken is er dan ook veel aandacht voor eigen initiatief en eigen ontwikkeling. Bij de Pon Academy kunnen alle medewerkers persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s en opleidingen volgen.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken voor Pon? Dan kun je via de speciale vacaturesite jouw sollicitatie in de online omgeving indienen. Ben je geselecteerd voor de sollicitatieprocedure van Pon, dan word je gebeld door de HR-manager voor een oriënterend gesprek. Na het oriënterende gesprek krijg je een persoonlijke terugkoppeling. Ging dit gesprek goed? Dan krijg je een uitnodiging voor een vervolggesprek en een assessment. Het assessment van Pon verschilt per functie. Deze kan bestaan uit een persoonlijkheidsvragenlijst, een capaciteitentest en eventueel een business case. Heb je het assessment van Pon goed afgerond, dan volgt er een tweede gesprek met de manager van de desbetreffende afdeling. In dit gesprek gaat het uitgebreider over de inhoud van de functie. Is de functie wat jij ervan verwacht? En ben jij voor ons de perfecte kandidaat? Het zou ook kunnen dat er hierna nog een derde gesprek wordt ingepland met een medewerker van de afdeling. Als iedereen nog steeds enthousiast krijg jij vervolgens een aanbod. Nadat jij akkoord bent gegaan met het aanbod wordt de startdatum besproken en kun jij gaan beginnen met werken bij Pon.

Pon

  • Aantal medewerkers: 13.000
  • Actief in 30 landen
  • Opgericht: 1895

Pon assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.