Werken voor Nederland, dat is als werken bij de Rijksoverheid. Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid, variërend in leeftijd, opleidingsniveau en vakgebied, van starter tot senior. De gemeenschappelijke factor: ze willen serieus werk maken van Nederland.
De Rijksoverheid als werkgever
De Rijksoverheid is een van de grootste werkgevers van Nederland en is een verantwoordelijke opdrachtgever. De organisaties van de Rijksoverheid zijn verantwoordelijk voor het maken van landelijk beleid, de uitvoering hiervan en houden toezicht op de naleving ervan. Behalve uitdagende opdrachten en een inspirerende werkomgeving biedt de Rijksoverheid ook goede primaire arbeidsvoorwaarden.
Zo ontvang je een mooi salaris, vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en 13e maand. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld als je gaat werken bij Rijksoverheid, zo ontvang je een vergoeding voor woon-werkverkeer, kun je gebruik maken van verlof- en studieregelingen, betaald ouderschapsverlof of flexibel arbeidsvoorwaardenpakket.
Sollicitatieprocedure
Wil je gaan werken bij de Rijksoverheid is er een strenge selectieprocedure. Na het insturen van jouw motivatiebrief vindt de eerste selectie plaats op basis van de sollicitatiebrief. Hierna word je gevraagd om enkele psychologische test uit te voeren.
Assessment
Via een online vragenlijst voer je een capaciteitentest, een persoonlijkheidstest en een drijfverentest uit. Solliciteer je op een internationale functie? Dan is een taaltest ook één van de testen die wordt afgenomen. Zijn de resultaten van de psychologische testen goed? Dan word je uitgenodigd voor de volgende ronde, de speeddate ronde.
Speeddate
In deze ronde voer je vier gesprekken van elk 10 minuten met verschillende professionals uit het vakgebied. Ook kan het zijn dat een assessment of competentie interview deel uitmaakt van de sollicitatieprocedure, dat is afhankelijk vaan de functie waar je op solliciteert. De uitkomsten van deze testen en gesprekken vormen uiteindelijk de beslissing of je doorgaat voor het sollicitatiegesprek. De sollicitatieprocedure wordt afgesloten met een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna mag je het contract tekenen en kun je aan de slag bij de Rijksoverheid.