Werken voor Nederland, dat is als werken bij de Rijksoverheid. Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid, variërend in leeftijd, opleidingsniveau en vakgebied, van starter tot senior. De gemeenschappelijke factor: ze willen serieus werk maken van Nederland.

De Rijksoverheid als werkgever

De Rijksoverheid is een van de grootste werkgevers van Nederland en is een verantwoordelijke opdrachtgever. De organisaties van de Rijksoverheid zijn verantwoordelijk voor het maken van landelijk beleid, de uitvoering hiervan en houden toezicht op de naleving ervan. Behalve uitdagende opdrachten en een inspirerende werkomgeving biedt de Rijksoverheid ook goede primaire arbeidsvoorwaarden.

Zo ontvang je een mooi salaris, vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en 13e maand. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld als je gaat werken bij Rijksoverheid, zo ontvang je een vergoeding voor woon-werkverkeer, kun je gebruik maken van verlof- en studieregelingen, betaald ouderschapsverlof of flexibel arbeidsvoorwaardenpakket.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij de Rijksoverheid is er een strenge selectieprocedure. Na het insturen van jouw motivatiebrief vindt de eerste selectie plaats op basis van de sollicitatiebrief. Hierna word je gevraagd om enkele psychologische test uit te voeren.

Assessment

Via een online vragenlijst voer je een capaciteitentest, een persoonlijkheidstest en een drijfverentest uit.  Solliciteer je op een internationale functie? Dan is een taaltest ook één van de testen die wordt afgenomen. Zijn de resultaten van de psychologische testen goed? Dan word je uitgenodigd voor de volgende ronde, de speeddate ronde.

Speeddate

In deze ronde voer je vier gesprekken van elk 10 minuten met verschillende professionals uit het vakgebied. Ook kan het zijn dat een assessment of competentie interview deel uitmaakt van de sollicitatieprocedure, dat is afhankelijk vaan de functie waar je op solliciteert. De uitkomsten van deze testen en gesprekken vormen uiteindelijk de beslissing of je doorgaat voor het sollicitatiegesprek. De sollicitatieprocedure wordt afgesloten met een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna mag je het contract tekenen en kun je aan de slag bij de Rijksoverheid.

Rijksoverheid

  • Hoofdvestiging: Den Haag, Nederland
  • Jurisdictie: Nederland
Eelloo cursusoverzichtEelloo cijferreeksen

Eelloo Q1000 Oefenpakket

35,00

Online training voor het Q1000 assessment van Eelloo. De training bestaat uit 1.800+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
65 testen
1.848 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
1.000+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op alle Q1000 testen:

Q1000 Capaciteiten Midden en Hoog – QCM / QCH
Q1000 Capaciteiten Verkort Midden en Hoog – QCMV / QCHV
Q1000 Capaciteiten Check Midden en Hoog – QCHC / QCMC

Assessment onderdelen:

Analogieën
Figuurreeksen
Cijferreeksen
Diagrammen
Kubussen
Rekenvaardigheid

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Rijksoverheid assessment

De Rijksoverheid maakt gebruik van het Eelloo assessment, de Q1000. De Q1000 bestaat uit de volgende onderdelen:

Analogieën:

Bij analogieën krijg je twee woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door twee woorden te selecteren. De eerste twee woorden, waarvan je er eentje kiest, hebben hetzelfde verband als het derde en vierde woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen van Eelloo krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je twee cijfers invullen die logisch volgen op de reeks. Omdat je twee cijfers moet invullen, is het lastig om hier te gokken.

Diagrammen:

Bij diagrammen krijg je enkele woorden te zien, hiervan moet je aangeven hoe deze zich tot elkaar verhouden. Dit wordt weergegeven met behulp van cirkels die (volledig) kunnen overlappen.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.