Werkzaam zijn bij een groot bedrijf, dat kan bij Sogeti waar meer dan 20.000 medewerkers werken. Sogeti is een informatietechnologie consulting bureau en is een zusterbedrijf van de Capgemini groep.

Sogeti als werkgever

Sogeti heeft niet alleen de technologie in huis maar ook de mensen om klanten en partners te voorzien van alle technologische voordelen en mogelijkheden die er vandaag en in de toekomst spelen. Bij Sogeti ben je constant bezig met innovaties op het gebied van IT-technologie.

Werken bij Sogeti is dan ook niet alleen een baan. Het is veel meer dan dat. Je wordt namelijk Sogetist zodra je gaat werken bij Sogeti. Door het internationale karakter is er ook kans om jouw horizon te verbreden en opdrachten uit te voeren bij klanten die gevestigd zijn op een ander werelddeel. Begin je met werken bij Sogeti, dan rond je het onboardingsprogramma af met een trip naar Ohio.

Sollicitatieprocedure

Voordat je op het vliegtuig kunt naar Ohio zal je moeten solliciteren bij Sogeti. Zorg dat je jouw motivatiebrief en cv goed en doordacht opstelt. Dit is de eerste stap naar een nieuwe baan en die moet dus goed zijn.

Denk eraan dat alles wat in je motivatiebrief en cv staat, gebruikt gaat worden tijdens de verdere procedure. Elke zin telt, zet er dus alleen zaken in die belangrijk zijn. Laat de brief eventueel ook eerst nog door een vriend(in) lezen. Misschien komen zij wel slordigheden of onduidelijkheden tegen die je er zo uit kunt halen.

Selectiedag

Als de recruiter enthousiast is over jouw sollicitatie word je uitgenodigd voor een selectiedag. Dit is de eerste stap van de selectieprocedure van Sogeti. Is de selectie dag positief verlopen, dan word je uitgenodigd door de recruiter voor een informatief gesprek waarin je samen de mogelijkheden binnen Sogeti te bespreekt. Als dit gesprek ook weer positief blijkt te zijn, word je uitgenodigd voor een vervolgtraject.

Het assessment

Dit is in de vorm van een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Dit zijn twee testen die je in een online omgeving uitvoert. Ze gaan in op jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en capaciteiten. Hierna volgt een afsluitend gesprek waarin de resultaten van het online assessment van Sogeti worden besproken en een eventueel aanbod voor een contract.

Sogeti

  • Omzet: 229 miljoen EUR
  • Hoofdvestiging: Parijs, Frankrijk
  • Eigenaar: Capgemini
ACT cursusoverzichtACT analogieën

Adaptieve capaciteitentest Oefenpakket

35,00

Online training voor de adaptieve capaciteitentest. De training bestaat uit 1.700+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
57 testen
1.700+ oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
500+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Adaptieve Capaciteiten Test (ACT) – Algemene Intelligentie
HBO / WO Selectie Test

Gebruikt door onder andere:

AVOP, Coolblue, Dentons Boekel, fonQ, Lidl, Menea, Orga, PostNL, Sogeti, Young Capital en Young Colfield.

Bekijk hier het meest recente en volledige overzicht.

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Sogeti assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de namen: verbaal en verbale analogieën.

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: numeriek of cijferreeksen H.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: abstract.

In sommige gevallen kun je de volgende onderdelen extra krijgen:

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Stroomdiagrammen:

Bij stroomdiagrammen krijg je een legenda te zien met veranderingen op basis van letters of figuren. Vervolgens krijg je een beginfiguur te zien en de verandering. Jij moet dan de uitkomst bepalen.