VodafoneZiggo biedt het Discover traineeship aan voor kandidaten die maximaal 12 maanden werkervaring hebben en een afgeronde universitaire opleiding. Mocht je nog studeren kun je in plaats van het traineeship een stage volgen. VodafoneZiggo biedt twee traineeships aan:

 1. Commercieel
 2. Technisch

Commercieel traineeship

Het commercieel traineeship start elk jaar in september. Tijdens het traineeship werk je aan drie verschillende projecten: twee binnen de commerciële units en eentje daarbuiten. Zo leer je het bedrijf goed kennen. Goed afronden van je traineeship biedt een goede kans op een vervolgfunctie binnen VodafoneZiggo.

Technisch traineeship

Het technisch traineeship begint elk jaar in september. Tijdens het traineeship werk je aan drie verschillende projecten. De drie projecten bestaan uit twee technische projecten en een derde cross-functioneel project. Na een succesvol traineeship maak je een goede kans op een baan bij VodafoneZiggo.

Sollicitatieprocedure

1e ronde: Brief + CV

Je dient allereerst een motivatiebrief en CV op te sturen. Je moet ook een online vragenlijst invullen. Op basis van al het ingestuurde materiaal ga je door naar de volgende ronde.

2e ronde: E-assessment

VodafoneZiggo maakt gebruik van meerdere assessments. Dit assessment maak je in principe online thuis. Soms kan het zijn dat het e-assessment op locatie wordt afgenomen. Je kan aan de onderdelen zien welk assessment je krijgt. Ga hierbij altijd uit van jouw eigen assessment. Het kan zijn dat iemand met een bijvoorbeeld een andere studie of ervaring een andere test krijgt.

VodafoneZiggo – SHL – seniors

De capaciteitentest van SHL wordt door VodafoneZiggo meestal ingezet bij senior functies. Het e-assessment van SHL, de On Demand Test, bestaat uit de volgende onderdelen:

Let op: SHL wordt door de meeste kandidaten als zeer lastig ervaren, bereid je dus goed voor.

Naast de capaciteitentest van SHL krijg je ook een talentsimulatietest. De talentsimulatietest is een interactieve test waarbij vergaderingen en werksituaties worden nagebootst. Hierbij worden verschillende situaties geschetst en moet je kiezen hoe jij zou reageren op deze situaties.

VodafoneZiggo – Eigen test

Daarnaast gebruikt VodafoneZiggo een eigen test, meestal voor trainers en juniors. Deze test bestaat uit de volgende onderdelen:

3ronde: VodafoneZiggo Discover Day

Op de Inhousedag heb je een paar formele en informele activiteiten. Alle potentiële trainees doorlopen die dag hetzelfde programma. Aan het begin van de dag wordt iedereen in kleine groepen verdeeld die door een trainee begeleid worden. De dag bestaat uit de volgende onderdelen:

 • VC Pitch
  Je krijgt een document met daarop een groot aantal (VodafoneZiggo) gerelateerde woorden. De opdracht is om zoveel mogelijk woorden met elkaar te verbinden in de pitch. Je hebt vijf minuten voorbereidingstijd en daarna moet je drie minuten pitchen voor twee medewerkers van Vodafone. Na de pitch worden er nog één of twee kritische vragen gesteld. Deze pitch kun je niet van te voren voorbereiden.
 • HR gesprek
  Je start het gesprek met een persoonlijke presentatie. De input voor de persoonlijke presentatie krijg je een week van te voren opgestuurd. Na de presentatie begint het gesprek met een recruiter over je competenties, motivatie voor VodafoneZiggo en motivatie voor het traineeship. Je spreek in dit gesprek ook uit welke kant je binnen het bedrijf op zou willen.
 • Groepscase
  De groepscase krijg je ter plekke uitgereikt en vervolgens krijgen alle groepsleden in stilte 15 minuten de tijd om de case individueel voor te bereiden. Vervolgens ga je als groep de verschillende individuele uitkomsten met elkaar bespreken om zo gezamenlijk tot een de best mogelijke uitkomst te komen. Deze groepsdiscussie wordt geobserveerd door HR en VodafoneZiggo medewerkers. De uitkomst van de groepscase moet kort gepresenteerd worden. Na de korte presentatie worden nog enkele kritische vragen gesteld.

Deze dag is voornamelijk bedoeld om te kijken of je goed in het traineeship zou passen qua persoonlijkheid en competenties. Je krijgt na afloop telefonisch feedback.

4e ronde: VodafoneZiggo Discover Selection Day

Voor deze laatste assessment dag kan je niks voorbereiden. Je krijgt op de dag zelf een individuele case. Na een korte voorbereidingstijd presenteer je deze vervolgens aan een senior en HR manager. Na de presentatie en kritische vragen over de case volgt een sollicitatiegesprek waarbij iets meer in wordt gegaan op de business. Naast dit selectieonderdeel bestaat het programma uit een speeddatesessie met (ex)trainees en een presentatie van een Business Manager. Op deze onderdelen word je echter niet beoordeeld.

Je krijgt na een week telefonisch feedback en je hoort dan ook of je wel of niet een baan hebt.

Andere bedrijven:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.