Picnic assessment

Moet jij een assessment maken voor Picnic? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

SHL oefenpakket

34,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Picnic, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Picnic test te oefenen.

PicnicPicnic is de nieuwe manier van boodschappen doen. Je krijgt de boodschappen razendsnel thuis. Daarnaast staan innovatie, data-driven, DIY en voedselverspilling tegengaan voorop. Het recruitmentproces bij Picnic wisselt. De informatie op deze pagina geldt voor hbo- en wo’ers die een non-coding baan zoeken. Als je als programmeur solliciteert krijg je nog een coding opdracht.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bij Picnic bestaat uit een aantal stappen:

 1. brief en cv,
 2. assessment,
 3. telefonisch gesprek,
 4. interviews,
 5. assessment dag,
 6. laatste interview,
 7. aanbod.

Brief en cv

Zorg dat je jouw sollicitatiebrief en cv goed opstelt. Voorkom veelgemaakte spel-, stijl- en grammaticafouten. Picnic leest graag veel informatie. Dus je kunt er opzetten wat je kwijt wilt. Hou het natuurlijk wel relevant. Maar vermeld in ieder geval ook jouw LinkedIn profiel. Zorg dat je dat dus ook bijgewerkt hebt.

Online assessment

Het assessment van Picnic wordt door SHL afgenomen. Dit is een moeilijk assessment dat je echt goed moet voorbereiden. De onderdelen die je kunt verwachten, zijn:

Er zijn verschillende SHL testen in omloop. Bijvoorbeeld de On Demand en de General Ability of Verify G+. Waarschijnlijk moet je de Verify G+ maken voor Picnic maar je kan ook een andere test krijgen. Het verschil tussen de General Ability en Verify G+ is minimaal. Maar de On Demand is echt een andere test.

Kijk daarom goed in jouw uitnodiging welke test je moet maken. Jouw eigen uitnodiging is leidend. Een collega, vriend of vriendin kan een andere test hebben voor dezelfde functie. Als je twijfelt, log dan vast in op SHL. Dan zie je staan welke test je moet maken. Start de test nog niet.

Telefonisch gesprek

Na het assessment word je gebeld door een recruiter. Dit is een kennismakingsgesprek waarin een aantal zaken aan bod komen:

 • Waarom wil je bij Picnic werken?
 • Wat voor ervaring heb je?
 • Welke hobby’s heb je en vind je teamuitjes leuk?
 • Praktische zaken als wanneer je kunt beginnen.

Soms gaat het gesprek een hele andere richting uit. Dus zorg er ook voor dat je vragen over jouw sollicitatiebrief en cv voorbereidt.

Interviews

Met verschillende toekomstige collega’s en recruiters heb je gesprekken. Dat zijn gesprekken over de inhoud van je werk. Maar ook of je bij het team past en wat jouw motivatie is om bij Picnic te werken. Soms komen de resultaten van jouw assessment ook nog aan bod.

Assessment dag

Tijdens de assessment dag moet je op locatie verschillende opdrachten uitvoeren. Het aantal en soort opdrachten kan enorm verschillen. Hou rekening met de volgende opdrachten:

 • Korte presentatie geven.
 • Interview met een psycholoog of hr-medewerker.
 • Rollenspel waarin je een praktijksituatie moet oplossen.
 • Case waarin je een probleem moet oplossen.

De belangrijkste tip voor een assessment dag is dat alles meetelt. Vanaf het moment dat je binnenkomt loopt de teller. Wees dus vriendelijk tegen al het personeel. Stel je netjes voor als dat gepast is. Ga niet ongeïnteresseerd met je telefoon spelen als er even niets te doen is.

Laatste interview

In het laatste interview zul je met een leidinggevende spreken. Je kunt hier dezelfde soorten vragen verwachten als bij jouw andere gesprekken. Over het algemeen gaat dit gesprek erover of je een goede fit bent bij Picnic. Pas jij bij de organisatie en het team? Heb jij dezelfde normen en waarden? Ondersteun jij de visie? 

Aanbod

Als alles goed gaat, krijg je een aanbod!

Andere bedrijven

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99