Lidl assessment oefenen

Moet jij een assessment maken voor Lidl? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

Geschikt voor
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Ixly test oefenen

Probeer een gratis Ixly oefentest met verschillende onderdelen. Deze oefentoets is gebaseerd op de ACT algemene intelligentie capaciteitentest. Zo krijg je een goed beeld van de adaptieve test van Ixly.

Bij Lidl werk je in een groot internationaal bedrijf met meer dan 10.000 vestigingen. Je kunt hier voor uiteenlopende stages, traineeships en kantoorfuncties solliciteren.

Sollicitatieprocedure van Lidl

De sollicitatieprocedure van Lidl bestaat uit aan aantal vaste stappen:

  1. Reageer op een online vacature.
  2. Het eerste gesprek.
  3. Online cognitief assessment.
  4. Online interactief assessment.
  5. Het tweede gesprek.
  6. Online vacature

Zorg dat je goed voorbereid begint aan jouw sollicitatie bij Lidl. Je vindt op de website alle vacatures die momenteel open staan. Als je interesse in een traineeship hebt, kijk dan goed wanneer je hierop kunt solliciteren. Voor een stage geldt dat je nog ingeschreven moet staan bij een hogeschool of universiteit gedurende de hele stage.

Als je weet waarop je gaat solliciteren, moet je een goede motivatiebrief en cv opstellen. Neem daarbij vooral ook de tips van Lild zelf mee. Waarom wil je precies daar werken? Welke functie trekt jou aan en waarom? Kan je jouw eerdere ervaringen koppelen aan de nieuwe functie? Doe dat dan.

Het eerste gesprek

In dit gesprek maak je kennis met de recruiters. Dit is een verkennend gesprek waarin je meer over jezelf vertelt. Probeer aan te geven wie je bent en waarom je goed bij Lidl past. Stel zelf ook vragen aan de recruiter. Vragen die je kunt stellen, zijn:

  • Wie worden mijn collega’s / hoe ziet het team eruit?
  • Wat is de grootste uitdaging van het traineeship/stage/functie?
  • Wat moet ik zeker doen als ik een succes van het traineeship/stage/functie wil maken?

Probeer niet alleen een vraag uit je hoofd te leren en deze te stellen. Maak er een gesprek van. Ga in op het antwoord en ga daarmee verder. Als je dit lastig vindt, is het goed om te oefenen met een vriend(in).

Online cognitief assessment

Je krijgt het assessment dat bekend staat als de HBO/WO selectie test. Deze test bestaat uit cijferreeksen, figuurreeksen en verbale analogieën. Dit zijn onderdelen die je goed moet oefenen omdat je anders onnodige fouten maakt. Met ons oefenpakket voor deze test oefen je precies deze onderdelen. Daardoor ben je optimaal voorbereid en is deze stap in de procedure geen probleem.

Persoonlijkheidstest

Het assessment bestaat ook nog uit een persoonlijkheidstest. Deze kun je in principe niet oefenen. Het kan wel goed zijn om je in te lezen over persoonlijkheidstesten. Hierover vind je meer informatie op onze website in de rubriek persoonlijkheidstesten.

Postbakoefening

Tot slot moet je een postbakoefening maken. Hierin krijg je post (tegenwoordig meestal e-mails) die je moet sorteren. Je moet bepalen wat voor actie nodig is. Als je dit lastig vindt, is het goed om onze pagina over de postbakoefening goed door te nemen. Daarin vind je ook verschillende tips.

Online interactief assessment

Het interactief assessment bestaat uit verschillende cases. Om je een idee te geven van de verschillende cases kan je het volgende artikelen doornemen:

Na dit assessment krijg je het assessment rapport toegestuurd en hoor je of je doorgaat naar de laatste ronde.

Het tweede gesprek

Dit voer je met de vakafdeling waar je komt te werken. Dit is de laatste kans om goed over de inhoud van het werk te praten en vragen te stellen. De afdeling leert jou kennen maar het is ook de bedoeling dat je hen leert kennen. Zorg dus dat je wel actief aan het gesprek deelneemt en te passief bent. Stel dus vragen over het werk en ook over de collega’s en het team.

Andere bedrijven

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge