Accenture is een multinationaal management consultancy bedrijf met een hoofdkantoor in Dublin. Werken bij Accenture betekent dat je bezighoudt met diensten en oplossingen op het gebied van strategie, consultancy, digital, technologie en operations.

Accenture als werkgever

Accenture is een wereldwijde speler. Ze is actief in meer dan 120 landen en 40 verschillende marktsectoren en kent dan ook meer dan 373.00 mensen die voor haar bedrijf werken. Deze mate van grootschaligheid en internationaliteit maken dat Accenture een gewilde werkgever is. Werken bij Accenture houdt in dat je werkt met veel verschillende nationaliteiten en ook te maken hebt met veel verschillende culturen. Dat maakt het werk uitdagend en afwisselend. Ook is Accenture een bedrijf dat innovaties aanjaagt en blijft ontwikkelen Dat vraagt ze ook van haar mensen. Bij Accenture wordt er dan ook volop aandacht besteed aan het ontwikkelen van jezelf en jouw carrière.

Sollicitatieprocedure bij Accenture

Solliciteren bij Accenture begint op de aparte sollicitatiepagina. In het Engels wordt er gevraagd om een online sollicitatieformulier in te vullen. Hier kun je werkervaring, opleiding, persoonlijke gegevens en jouw CV invullen. Is er een match, dan word je door een recruiter gebeld voor een kort kennismakingsgesprek.

Is de recruiter net zo enthousiast als jij? Dan komt de volgende stap van de sollicitatieprocedure van Accenture. Dit is het maken van een online capaciteitentest. Deze online capaciteitentest van Accenture maak je vanaf je eigen computer en duurt ongeveer een uur. Ben je hier succesvol in en zijn de resultaten naar wens? Dan word je uitgenodigd voor een interview met de manager van desbetreffende functie waarop je hebt gesolliciteerd. Gezien het internationale karakter van het bedrijf is de kans groot dat het interview online wordt gehouden en dat het gesprek in het Engels wordt gevoerd. Is dit gesprek ook goed verlopen? Dan word je vervolgens uitgenodigd voor een tweede en laatste gesprek van de sollicitatieprocedure van Accenture. Hierna volgt een contractvoorstel en mag je jezelf ook een werknemer bij Accenture noemen.

Accenture

  • CEO: Julie Sweet
  • Hoofdvestiging: Dublin, Ierland
  • Dochterondernemingen: Avanade, Droga5, IMJ Corporation, MEER
SHL cursusoverzichtSHL deductief redeneren

SHL Oefenpakket

35,00

Online training voor het SHL assessment. De training bestaat uit een studiegids, lessen en 2.300+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
32 lessen
120 testen
2.533 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.300+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op:

On Demand
General Ability
Verify G+

Assessment onderdelen:

Cijfermatig / numeriek redeneren – tabellen en grafieken
Deductief redeneren – syllogismen
Inductief redeneren – figuurreeksen
Inductief redeneren – matrixen
Numeriek redeneren – redactiesommen
Numeriek redeneren – rekenvaardigheid
Verbaal redeneren – teksten analyseren

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet het Accenture assessment eruit?

Om jouw capaciteiten te testen, maakt Accenture tijdens de sollicitatieprocedure gebruik van het assessment van SHL. Dit assessment bestaat uit de volgende onderdelen: 

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Accenture assessment oefenen

Met Hellotest geniet jij van een optimale voorbereiding op het Accenture assessment. Wij bieden een SHL oefenpakket aan dat bestaat uit een studiegids, lessen en meer dan 2000 oefenvragen, inclusief uitleg en antwoorden. Daarmee kun jij perfect starten met je assessment bij Accenture. Succes met je sollicitatie bij Accenture! 

Andere assessments van bedrijven