Samen de verzekeringsbranche beter maken en de verzekeraar zijn waar klanten op kunnen bouwen… Dat is de missie van ASR. ASR is een Nederlandse verzekeraar en het moederbedrijf van de Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Ditzo.

ASR als werkgever

ASR behoort tot één van de grootste verzekeraars van Nederland. Samen met jouw 3600 andere collega’s werk je elke dag aan het verbeteren van de klantbeleving. Bij ASR staat de klant en de omgeving centraal. Bij ASR draait het niet alleen om de verzekeringen, maar willen ze ook een nuttige rol vervullen in de samenleving. Dit zie je dan ook niet alleen terug in de dienstverlening, maar ook intern. Werken bij ASR betekent ook kijken naar hoe de medewerker kan worden ingezet en waar jouw kracht ligt. Zodat je goed bent in het werk wat je doet en samen doelen kan bereiken.

Sollicitatieprocedure bij ASR

De eerste stap van het solliciteren bij ASR is door te reageren op een vacature op de website van ASR. Dit doe je door een online sollicitatieformulier in te vullen. In dit formulier word je gevraagd je persoonsgegevens in te vullen en je CV, een motivatiebrief, en je diploma’s en certificaten aan te leveren. Nadat ASR jouw sollicitatie in overweging heeft genomen, en dit positief blijkt te zijn, zal je uitgenodigd worden voor een eerste gesprek met één van de recruiters van ASR.

Is dit gesprek goed bevallen? Dan word je uitgenodigd voor een online assessment. Met het online assessment van ASR wordt het vermogen om te kunnen leren, probleemoplossend te werken en jouw communicatieve vaardigheden getoetst. Een speerpunt van ASR is namelijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Daarom komt dat ook speciaal terug in het online assessment van ASR. Solliciteer je op een functie voor de klantenservice? Dan krijg je een online assessment wat specifiek is gericht om de communicatieve vaardigheden. Zijn de testen en het gesprek succesvol verlopen dan zal er een tweede gesprek volgen. In het tweede gesprek van de sollicitatieprocedure bij ASR wordt meer de diepte ingegaan op jouw capaciteiten en persoonlijkheid. Ook kan er in sommige gevallen nog een assessmentdag volgen op een van de locaties van ASR. Is dit allemaal positief? Dan krijg je daarna een aanbod van ASR en kun je aan de slag.

ASR

  • Opgericht: 1997
  • De naam ASR komt van ‘Amersfoortse’ en ‘Stad Rotterdam’
  • Aantal medewerkers: 3.683
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet het ASR assessment eruit?

ASR maakt gebruik van de test van assessmentbureau HFM: de Volledige Intelligentie Test. De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien waar je vervolgens een kloppende analogie van moet maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde woord onderling hebben.

Voorbeeld: hand – vinger : voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben horens.
Alle horens zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten horens.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid houdt het uitvoeren van eenvoudige berekeningen in. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.

ASR assessment oefenen

Een goed begin is het halve werk. Daarom adviseren we je om het ASR assessment van tevoren goed voor te bereiden. Dat kan met de oefentoetsen van Hellotest. Voor het assessment van ASR bieden we je het HFM oefenpakket aan: het HFM Volledige Intelligentie Test (VIT) oefenpakket. Met meer dan 1500 oefenvragen, inclusief uitleg en antwoorden, profiteer jij van een optimale voorbereiding. Succes met het maken van het ASR assessment!

Andere assessments van bedrijven