Baker McKenzie assessment oefenen

Momenteel maakt Baker McKenzie gebruik van de PiCompany test. Dit is een pittige test met veel specifieke soorten vragen. Ons oefenpakket bevat speciaal geselecteerde vragen dat jou perfect voorbereidt op de Connector Ability Test van PiCompany. Start dus vandaag nog!

Geschikt voor
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

PiCompany oefentest

Probeer onze gratis PiCompany oefentoets.

Werken op topniveau in een internationale advocatenpraktijk, dat is wat jij kunt gaan doen als je werkzaam bent Baker McKenzie.

Baker McKenzie als werkgever

Baker Mckenzie is één van ‘s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoren met 77 kantoren in 47 landen. Het kantoor in Amsterdam heeft daardoor een zeer internationaal cliëntenbestand. Ze werken voor internationale en Nederlandse topcliënten. Daardoor ligt de lat hoog bij Baker McKenzie.

Hier heb je dus een hoge werkdruk en moet je presteren. Maar het harde werken wordt ook beloond. Snel en pragmatisch handelen, wordt gevraagd als je hier komt werken. Daarom moet jij de issues van morgen kunnen vertalen naar de business van vandaag. Ben jij goed in vooruitkijken en doorgedacht handelen?

Sollicitatieprocedure

Wil jij gaan werken voor dit internationale advocatenkantoor? Dan moet je de volgende stappen doorlopen:

  • Solliciteer via het online formulier met jouw motivatiebrief en cv.
  • Het eerste gesprek is met een recruiter.
  • Er volgt een controle op jouw gegevens (diploma, VOG), vaak via een externe partij.
  • Maak de McKenzie test met goed gevolg.
  • Het tweede gesprek met een partner en een medewerker.

Motivatie & cv

Zorg dat je een goede motivatiebrief opstelt waaruit duidelijk blijkt waarom je hier wilt werken. Probeer niet alleen externe motivatie te noemen, zoals carrière en mooie opdrachten. Maar ook intrinsieke motivatie zoals ontwikkeling en uitdagingen. Let er natuurlijk altijd op dat er geen spelfouten in jouw brief staan.

Hetzelfde geldt voor jouw cv. Zorg dat je daarvoor ook voldoet een de opmaak van nu. Tegenwoordig zie je bijna geen cv’s zonder foto meer. Voeg die dus toe. Durf ook dingen weg te laten. Dat je een zomer lang vakken hebt gevuld, is niet meer zo interessant. Maar misschien wel dat zomerbaantje toen je 16 was op een ander kantoor.

Het eerste gesprek

Tijdens het gesprek krijg je vragen over jouw motivatiebrief en cv. Bedenk dus voor jezelf waarom je hier wilt werken en niet bij een ander kantoor. Stel dat je aangeeft dat je bij een internationaal kantoor wilt werken. Dan kan tijdens het gesprek gevraagd worden waarom je dan niet bij één van de vele andere internationale kantoren wilt werken. Elke zin in jouw motivatiebrief en cv is een aanleiding voor een vraag. Probeer die jezelf te stellen en te beantwoorden.

Controle

Deze controle stelt eigenlijk niet zoveel voor als je eerlijk bent. Ze vragen jouw diploma op en controleren of het klopt. Daarnaast bellen ze 1 à 2 referenten op om te controleren of er vreemde dingen zijn. Dat gaat niet inhoudelijk in op de kwaliteit van je werk.

Het gaat erom of je daar echt gewerkt hebt en niet met de grootste ruzie bent vertrokken. Als starter kan jouw referent natuurlijk ook een docent zijn, dan zullen ze diegene enkele vragen stellen.

McKenzie test

Vast onderdeel van de sollicitatie is het assessment met de capaciteitentest en persoonlijkheidstest. De capaciteitentest moet je goed voorbereiden omdat een (te) lage score betekent dat je niet doorgaat met de sollicitatie. De persoonlijkheidstest moet je altijd zo eerlijk mogelijk invullen. Het heeft geen zin om “wenselijke” antwoorden te geven. Uiteindelijk loop je altijd tegen de lamp.

Tweede gesprek

Het tweede gesprek voer je met een partner en een (senior) medewerker. Dit gesprek kan alle kanten op gaan. In principe heb je alle stappen doorlopen waaruit blijkt dat jij een geschikte kandidaat bent qua profiel. De laatste vraag is vaak of je een geschikte kandidaat bent die past binnen het kantoor en het team.

Het gaat dan om jouw instelling, motivatie en persoonlijkheid. Meestal nemen ze jouw motivatie en cv door en eventueel uitslagen van jouw testen. Dan zullen ze de diepte ingaan om te kijken of je echt past. Maar sta er niet van te kijken als de partner vraagt naar jouw hobby en je plots een uur daarover aan het praten bent!

Als alles goed gaat, dan mag je hopelijk jouw contract tekenen.

Andere bedrijven

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99

 Ik ben echt zeer te spreken over de services van Hellotest. Voor mijn eerste assessment(PICompany)had ik per ongeluk de verkeerde assessment training aangeschaft. Na een mailtje hierover werd ik binnen een uur geholpen. De training zelf was erg compleet en ik was goed voorbereid op mijn assessment die ik met succes heb afgerond

Pim

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Picompany pakket gekocht. Een goede aanvulling om de verschillende testen te leren kennen. Rekenen was pittig en analogieën vrij makkelijk. Met test zelf was dit tegenovergestelde. Analogieën waren moeilijk, in tegenstelling tot hello test.

Janssen

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Door het Hellotest-oefenprogramma voor PiCompany heb ik me goed kunnen voorbereiden op het assessment en heb ik dit met significant betere resultaten afgerond dan ik had verwacht! Aanrader!

Matthijs

Hele leuke training gehad!Inge

Ga nu Baker McKenzie oefenen voor 34,99