Voor het beste onderwijs, een schoon klimaat en een sterk Europa. Daar sta je voor als je aan de slag gaat bij D66.

D66 als werkgever

Ben jij echt een politiek dier met een sociaal-liberale overtuiging? Dan is werken bij D66 echt iets voor jou. Werken bij de Tweede Kamerfractie van D66 betekent dat je kiest voor een dynamische baan in het hart van de politiek. Je werkt samen met een aantal ervaren en gedreven Kamerleden en medewerkers samen de sociaal-liberale stem van de Nederlandse bevolking.

Deze partij staat voor verandering en vooruitgang. Daarom moet je ook jezelf blijven ontwikkelen. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet hoe je het gedachtegoed van D66 kunt uitdragen. Doordat D66 midden in de politiek staat, zie je elke dag resultaat van jouw werk. Dat maakt werken bij D66 extra leuk en uitdagend.

Sollicitatieprocedure

D66 heeft een sollicitatieprocedure die bestaat uit meerdere stappen. De eerste stap is het solliciteren op een bestaande vacature door het online sollicitatieformulier in te vullen of door een open sollicitatie op te sturen. Binnen 10 dagen hoor je een reactie. Is er een match? Dan word je gebeld door een van de recruiters van D66 voor een telefonische kennismaking. De derde stap van de sollicitatieprocedure bij D66 houdt in dat je een online assessment maakt.

Het online assessment van D66 bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidsvragenlijst. Hiermee wordt gekeken naar je rekenkundige vermogen en je sociale vaardigheden. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar hoe jij past binnen de stellingen waar D66 voor staat. Rond je het online assessment van D66 met een goed resultaat dan word je uitgenodigd voor een gesprek met één van de partijleden. Was dit positief? Dan wordt een referentieonderzoek gedaan en wordt er een VOG aangevraagd. Zijn er geen rare dingen gevonden? Dan heb je daarna een tweede gesprek. Pas je binnen de partij en cultuur van D66? Dan krijg je daarna een aanbod om te gaan werken voor deze politieke partij.

D66

  • Oprichters: Hans van Mierlo, Hans Gruijters, Erik Visser, Peter Baehr
  • Opgericht: 14 oktober 1966
  • D66 is lid van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa.
LTP cursusoverzichtLTP analogieën

LTP Oefenpakket

35,00

Kies voor de beste online LTP oefensite. Hier vind je online training voor het NIT H en LTP Impact assessment. De training bestaat uit 2.000+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de NIT M en H en LTP Impact voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
27 lessen
79 testen
2.095 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
2.100+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Verbale relaties M en H
NIT M en H
Matrix  M en H
Abstracte test M en H
Numerieke test M en H
Cijferreeksen M en H
Syllogismen M en H

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

D66 assessment

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Verbale analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Abstracte test / figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.