Werken bij een multinational? Dat is mogelijk bij Daikin Industries. Dit is een Japanse multinational gespecialiseerd in airconditioning, koelsystemen, chemicaliën en afweersystemen.

Daikin als werkgever

Meer innovatie, meer groei, meer verantwoordelijkheid, meer diversiteit, meer respect en meer plezier. Dat is wat je krijgt als je hier gaat werken. Bij Daikin zijn ze ervan overtuigd dat je het maximale uit elke dag kunt halen. Daikin is een internationaal bedrijf. Daardoor werk je samen met allerlei verschillende nationaliteiten en achtergronden. Dat maakt het werk divers en elke dag anders. Daarnaast word je ook gestimuleerd om grenzen te verleggen. Niet alleen jouw eigen grenzen, maar ook geografische grenzen.

Sollicitatieprocedure

Werken bij Daikin begint met het insturen van jouw sollicitatie. Binnen een aantal dagen ontvang je een reactie op jouw sollicitatie. Is dit een positieve reactie?

Telefoongesprek

Dan is het eerste gesprek van de sollicitatieprocedure van Daikin een telefoongesprek.Tijdens deze call worden meteen de eerste vragen besproken. Van zowel jouw als hun kant. Ook bespreek je het arbeidsvoorwaardenpakket. Zo wordt voorkomen dat de verwachtingen te ver uit elkaar liggen. Dit werkt snel en efficiënt.Was dit een prettig gesprek?

Eerste gesprek

Dan ga je door naar de volgende ronde van de sollicitatieprocedure. Dit gesprek is altijd met jouw toekomstige leidinggevende en een recruiter. Jouw kennis, ervaring en ontwikkeling komen aan bod. Ziet Daikin mogelijkheden?

De laatste stappen

Dan word je gevraagd om een online assessment te maken. In het online assessment wordt gekeken naar wie je bent als persoon. Ook komen jouw cognitieve vaardigheden aan bod. Tot slot blijkt in hoeverre je past binnen het team.

Hierna volgt meestal een vervolggesprek als er een goede match blijkt te zijn. Tijdens dit gesprek gaat het over de inhoud van de baan en wat Daikin jou te bieden heeft. Is er nog steeds een klik na dit gesprek? Dan volgt er een eindgesprek waarin een aanbod wordt gedaan. In sommige gevallen krijg je nog een assessment op locatie. Maar daarna kun je echt gaan beginnen bij deze multinational.

Daikin

  • Oprichter: Akira Yamada
  • Opgericht: 25 oktober 1924, Osaka, Japan
  • Hoofdvestiging: Osaka, Japan
SHL cursusoverzichtSHL deductief redeneren

SHL Oefenpakket

35,00

Online training voor het SHL assessment. De training bestaat uit een studiegids, lessen en 2.300+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
32 lessen
120 testen
2.533 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.300+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op:

On Demand
General Ability
Verify G+

Assessment onderdelen:

Cijfermatig / numeriek redeneren – tabellen en grafieken
Deductief redeneren – syllogismen
Inductief redeneren – figuurreeksen
Inductief redeneren – matrixen
Numeriek redeneren – redactiesommen
Numeriek redeneren – rekenvaardigheid
Verbaal redeneren – teksten analyseren

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Daikin assessment

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.