De Dienst Justitiële Inrichtingen verzorgt de uitvoering van gevangenisstraffen en maatregelen. Daarbij werkt de dienst samen met organisaties in het strafrecht, vreemdelingenrecht en jeugdrecht. Hiermee is het één van de grootste werkgevers van Nederland. De DJI neemt per jaar ongeveer 80.000 gedetineerden in detentie.

De DJI als werkgever

De Dienst Justitiële Inrichtingen is een van de grootste werkgevers van Nederland. De Dienst Justitiële Inrichtingen neemt per jaar ongeveer 80.000 gedetineerden in detentie. Als je aan slag gaat bij DJI draag je bij aan de veiligheid van Nederland. Daarbij is samenwerken, een maatschappelijke bijdrage leveren en zelfstandigheid erg belangrijk.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren doe je via een externe site van de Rijksoverheid: werkenvoornederland.nl. Hier vul een digitaal sollicitatieformulier in. Je vult hier o.a. jouw persoonsgegevens, opleiding en werkervaring in. En, natuurlijk jouw CV en motivatiebrief. Denk er ook aan dat je voor functies bij DJI een Verklaring Omtrent Gedrag nodig hebt. Tot slot, zul je goede referenties van eerdere werkgevers moeten hebben.

Assessment

Met deze gegevens maakt DJI eerste selectie. Behoor jij tot deze selectie? Dan volgt er een kennismakingsgesprek en een online assessment. Het online assessment van Dienst Justitiële Inrichtingen is van Eelloo. Je moet dan de Q1000 test maken inclusief de persoonlijkheidstest. 

Laatste gesprekken

Heb je deze test succesvol gemaakt? Dan word je uitgenodigd voor de tweede ronde van de sollicitatieprocedure bij Dienst Justitiële Inrichtingen. In de tweede ronde heb je een gesprek met de toekomstige manager. Het kan ook zijn dat er hierna nog een aantal gespreksrondes zijn, dat is afhankelijk van de functie. Als dit gesprekken en de de testen positief zijn, mag je werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen.

Dienst Justitiële Inrichtingen

  • De DJI heeft meer dan 85 vestigingen door heel Nederland
  • Aantal werknemers: 18.000
  • Het aantal gedetineerden dat jaarlijks door de DJI wordt opgesloten ligt rond de 80.000
Eelloo cursusoverzichtEelloo cijferreeksen

Eelloo Q1000 Oefenpakket

35,00

Online training voor het Q1000 assessment van Eelloo. De training bestaat uit 1.800+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
65 testen
1.848 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
1.000+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op alle Q1000 testen:

Q1000 Capaciteiten Midden en Hoog – QCM / QCH
Q1000 Capaciteiten Verkort Midden en Hoog – QCMV / QCHV
Q1000 Capaciteiten Check Midden en Hoog – QCHC / QCMC

Assessment onderdelen:

Analogieën
Figuurreeksen
Cijferreeksen
Diagrammen
Kubussen
Rekenvaardigheid

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Dienst Justitiële Inrichtingen assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.