De Dienst Justitiële Inrichtingen verzorgt in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie de uitvoering van gevangenisstraffen en maatregelen. Daarbij werkt de dienst samen met organisaties in het strafrecht, vreemdelingenrecht en jeugdrecht. Hiermee is het een van de grootste werkgevers van Nederland. De Dienst Justitiële Inrichtingen neemt per jaar ongeveer 80.000 gedetineerden in detentie.

De DJI als werkgever

De Dienst Justitiële Inrichtingen is een van de grootste werkgevers van Nederland. De Dienst Justitiële Inrichtingen neemt per jaar ongeveer 80.000 gedetineerden in detentie. Als je aan slag gaat bij DJI draag je bij aan de veiligheid van Nederland. Daarbij is samenwerken, een maatschappelijke bijdrage leveren en zelfstandigheid erg belangrijk.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen is de eerste stap het reageren op een vacature op een externe site van de Rijksoverheid, bijvoorbeeld werkenvoornederland.nl. Hier word je eerst gevraagd om een digitaal sollicitatieformulier in te vullen. Hier wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens, je opleiding en werkervaring in te vullen. Verder is er de mogelijkheid om jouw CV en je motivatiebrief bij te voegen. Ook vinden ze cijferlijsten en beoordelingen van eerdere werkgevers belangrijk om te kunnen inzien. Daarnaast wordt gevraagd om jouw LinkedIn profiel te koppelen. Met deze gegevens maken ze vervolgens een eerste selectie. Behoor jij tot de eerste selectie? Dan volgt er een kennismakingsgesprek en een online assessment. Het online assessment van Dienst Justitiële Inrichtingen bestaat uit het maken van persoonlijkheidstest. Heb je deze test succesvol gemaakt? Dan word je uitgenodigd voor de tweede ronde van de sollicitatieprocedure bij Dienst Justitiële Inrichtingen. In de tweede ronde heb je een gesprek met de toekomstige manager. Daarnaast moet je aansluiten het gesprek nog een aantal capaciteitstesten maken. Het kan ook zijn dat er hierna nog een aantal gespreksrondes zijn, dat is afhankelijk van de functie. Als dit gesprekken en de uitslagen van de testen ook positief zijn dan mag je gaan werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen.

Dienst Justitiële Inrichtingen

  • De DJI heeft meer dan 85 vestigingen door heel Nederland
  • Aantal werknemers: 18.000
  • Het aantal gedetineerden dat jaarlijks door de DJI wordt opgesloten ligt rond de 80.000

Dienst Justitiële Inrichtingen assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.