Werken bij de grootste van de kleinste zorgverzekeraars? Dan ga je werken bij de DSW, een onafhankelijke zorgverzekeraar uit Schiedam.

DSW als werkgever

DSW is bekend omdat zij altijd een week na Prinsjesdag als eerste de nieuwe zorgpremie bekendmaken. Als grootste van de kleinere zorgverzekeraars zorgt DSW toch nog voor zo’n 600.000 mensen. Werken bij DSW betekent dat je bij een redelijke kleine organisatie werkt, het kenmerkt zich als een familiebedrijf, maar is groot genoeg om grote zaken aan te pakken. Ga je werken bij DSW dan ben je onderdeel van een innovatieve en platte organisatie. De sfeer is informeel en er is een no-nonsense cultuur. Maar ondanks dat gewoon is gek genoeg, wordt er wel gestimuleerd dat jij groeit en steeds beter wordt in jouw werk. Zo word je intensief begeleidt door middel van coaching, trainingen en opleidingen. Je hebt zelf het stuur in handen en kan richting geven aan jouw carrière bij DSW.

Sollicitatieprocedure
Wil je gaan werken bij DSW? Dan ga je wellicht de kortste sollicitatieprocedure ooit meemaken. Zoals gezegd is een van de waarden van DSW, snelheid. Dat maken ze waar met de sollicitatieprocedure van DSW. In de meeste gevallen zijn alle gesprekken op 1 dag. Wil jij gaan werken bij DSW? Dan kun je via de website reageren op een van de openstaande vacatures door middel van een cv en een sollicitatiebrief te sturen. Hierna krijg je binnen een dag reactie op jouw CV. Ziet DSW een match met jou? Dan start je de sollicitatieprocedure bij DSW. Het eerste gesprek is een gesprek met de personeelsadviseur om kennis te maken met DSW als organisatie. Vervolgens ga je een assessment maken. Het assessment van DSW bestaat uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Dit assessment van DSW kun je op de laptop maken en duurt ongeveer een uur. Was dit assessment oké? Dan heb je als laatste een gesprek met de manager en teamleider. Tijdens dit gesprek wordt de uitkomst van het assessment, jouw CV en motivatiebrief besproken. Deze afspraken vinden op één dagdeel plaats. Bij positieve feedback volgt een laatste gesprek over de arbeidsvoorwaarden kun je daarna aan de slag bij DSW.

DSW

  • DSW is de zorgverzekeraar van zo’n 600.000 mensen
  • De betekenis van DSW (Delfland, Schieland, Westland)
  • Opgericht: 1983

DSW assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.