Wil je buiten de gebaande paden treden op het gebied van advocaten en fiscalisten? Dan is werken bij  Ekelmans en Meijer de juiste keus.

Ekelmans en Meijer als werkgever

Werken bij Ekelmans en Meijer  betekent dat je kansen ziet in plaats van obstakels. Je  vindt oplossingen in complexe problemen van de klanten. Beschik je over overtuigingskracht diplomatie en sociale vaardigheden? Dan pas je goed bij Ekelmans en Meijer. Want ze kijken verder dan wetten, regels en procedures. Werken bij Ekelmans en Meijer betekent dat je werkt bij een van de grotere advocatenbureaus in de Randstad, maar dat er toch een informele sfeer hangt. Je werkt achter een bureau, maar staat ook regelmatig in de rechtbank, want procederen is het kernelement van de advocatuur volgens Ekelmans en Meijer.

Sollicitatieprocedure

Zit het pleiten ook in jouw bloed? Dan moet je niet wachten met solliciteren bij Ekelmans en Meijer. Je kunt via de website solliciteren op één van de openstaande functies. Naast jouw motivatiebrief zijn je CV en cijferlijsten en stageverklaringen de belangrijkste documenten die je moet inleveren bij jouw sollicitatie. De aanname commissie beoordeeld jouw sollicitatie, ziet bij Ekelmans en Meijer een match? Dan ga je door naar de volgende ronde van de sollicitatieprocedure bij Ekelmans en Meijer. Dit is een gesprek met twee advocaten die lid zijn van de aannamecommissie. De volgende stap bestaat uit het maken van een online capaciteitentest. In deze online capaciteitentest van bij Ekelmans en Meijer wordt jouw rekenkundige en verbale vermogen en je vermogen om logisch te redeneren getoetst. Ook wordt jouw probleemoplossend vermogen getoetst. Jij krijgt de rapportage van het assessment van bij Ekelmans en Meijer thuisgestuurd. Geef je toestemming om ook bij Ekelmans en Meijer deze in te zien? Dan kan op grond van de uitslag van het online assessment van bij Ekelmans en Meijer worden besloten of je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek. Dit is een gesprek met twee advocaten van bij Ekelmans en Meijer. Overtuig je de beide advocaten dat jij de meest geschikte kandidaat ben? Dan kun je daarna aan de slag bij Ekelmans en Meijer.

Ekelmans en Meijer

  • Bij Ekelmans en Meijer werken 40 advocaten en fiscalisten
  • Hoofdkantoor: Den Haag
Adaptieve capaciteitentest oefenpakketACT figuurreeksen oefenen

Adaptieve capaciteitentest Oefenpakket

35,00

Online training voor de adaptieve capaciteitentest. De training bestaat uit 1.100+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de test voor te bereiden.

In het kort:

  • 30 dagen toegang
  • 14 lessen
  • 49 testen
  • 1110 oefenvragen

Geschikt voor:

  • Adaptieve Capaciteiten Test (ACT) – Algemene Intelligentie
  • HBO / WO Selectie Test

Gebruikt door onder andere:

  • Coolblue, Dentons Boekel, fonQ, Lidl, Menea, PostNL, Sogeti, Young Capital en Young Colfield.

Bekijk hier het meest recente en volledige overzicht.

Ook te koop als onderdeel van:

Ekelmans en Meijer assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de namen: verbaal en verbale analogieën.

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: numeriek of cijferreeksen H.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: abstract.

In sommige gevallen kun je de volgende onderdelen extra krijgen:

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Stroomdiagrammen:

Bij stroomdiagrammen krijg je een legenda te zien met veranderingen op basis van letters of figuren. Vervolgens krijg je een beginfiguur te zien en de verandering. Jij moet dan de uitkomst bepalen.