Wil je buiten de gebaande paden treden op het gebied van advocaten en fiscalisten? Dan is werken bij  Ekelmans en Meijer de juiste keuze.

Ekelmans en Meijer als werkgever

Hier zie je kansen in plaats van obstakels. Je vindt oplossingen in complexe problemen van jouw klanten. Beschik je over overtuigingskracht, diplomatie en sociale vaardigheden? Dan pas je hier goed. Want ze kijken verder dan wetten, regels en procedures. Ondanks dat het een groot kantoor in de randstad is, is er toch een informele sfeer. Je werkt achter een bureau, maar staat ook regelmatig in de rechtbank. Want procederen is het kernelement van de advocatuur.

Sollicitatieprocedure

Zit pleiten ook in jouw bloed? Dan moet je niet wachten met solliciteren. Je kunt via de website solliciteren op één van de openstaande functies. Je vult eerst jouw motivatiebrief zijn je CV in. Daarnaast zijn cijferlijsten en stageverklaringen de belangrijkste documenten die je moet inleveren. De aannamecommissie beoordeeld jouw sollicitatie. Zien zij een match? Dan ga je door naar de volgende ronde van de sollicitatieprocedure.

Dit is een gesprek met twee advocaten die lid zijn van de aannamecommissie. De volgende stap bestaat uit het maken van een online capaciteitentest. In deze online capaciteitentest wordt jouw rekenkundige, verbale en logisch redeneren getoetst. Ook wordt jouw probleemoplossend vermogen getoetst. Je krijgt de rapportage van het assessment thuisgestuurd.

Op grond van de uitslag van het online assessment word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Dit is een gesprek met twee advocaten. Overtuig je de beide advocaten dat jij de meest geschikte kandidaat ben? Dan kun je daarna aan de slag bij dit kantoor.

Ekelmans en Meijer

  • Bij Ekelmans en Meijer werken 40 advocaten en fiscalisten
  • Hoofdkantoor: Den Haag
ACT cursusoverzichtACT analogieën

Adaptieve capaciteitentest Oefenpakket

35,00

Online training voor de adaptieve capaciteitentest. De training bestaat uit 1.700+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
57 testen
1.700+ oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
500+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Adaptieve Capaciteiten Test (ACT) – Algemene Intelligentie
HBO / WO Selectie Test

Gebruikt door onder andere:

AVOP, Coolblue, Dentons Boekel, fonQ, Lidl, Menea, Orga, PostNL, Sogeti, Young Capital en Young Colfield.

Bekijk hier het meest recente en volledige overzicht.

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Ekelmans en Meijer assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de namen: verbaal en verbale analogieën.

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: numeriek of cijferreeksen H.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: abstract.

In sommige gevallen kun je de volgende onderdelen extra krijgen:

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Stroomdiagrammen:

Bij stroomdiagrammen krijg je een legenda te zien met veranderingen op basis van letters of figuren. Vervolgens krijg je een beginfiguur te zien en de verandering. Jij moet dan de uitkomst bepalen.