Werken bij Eneco betekent, werken bij de grootste leider in de energietransitie, zowel in België als in Nederland.

Eneco als werkgever

Eneco is een groep van bedrijven die actief is in de energiesector. Met elkaar, klanten en partners werkt Eneco aan de missie: duurzame energie voor iedereen. Hier zorg je ervoor dat heel Nederland mee gaat doen aan de energietransitie. Of je nu IT-er bent, Digital Marketeer, Investeringsanalist of Monteur bent. Jij helpt bouwen en innoveren aan een duurzamer Nederland. Om dit te kunnen bereiken krijg je de beste primaire en secundaire voorwaarden. Daarnaast werk je in een inspirerende werkomgeving. Waar samenwerken, groei en innovatie voorop staan.

Sollicitatieprocedure

Wil je ook meehelpen aan de energietransitie? Kijk dan of jouw vacature online staat op de speciale werkenbijEneco-website. Staat jouw ideale baan erbij? Dan kun je via het online formulier een sollicitatie insturen. Ook als er geen passende vacature is, kun je via de website een open sollicitatie sturen. Binnen vijf werkdagen ontvang je een reactie op jouw sollicitatie. Is er een match? Dan start de eerste ronde van de sollicitatie.

Dan maak je een online assessment en voer je een kennismakingsgesprek. Dit online assessment is gericht op wat ze de ‘vier c’s’ noemen: Cultuur, Competenties, Communicatiestijl en Capaciteiten. Het gaat om jouw persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden. Scoor jij voldoende op het online assessment van Eneco? Dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Dit gesprek voer je met jouw toekomstige leidinggevende. Tijdens het gesprek wordt er gekeken naar jouw motivatie. Ook de resultaten van het online assessment komen aan bod. Hierna volgt meestal een vervolggesprek als er een goede match blijkt te zijn. Is de uitkomst van dit gesprek ook weer positief? Dan volgt er een afrondend gesprek waarin een aanbod en de secundaire arbeidsvoorwaarden worden besproken.

Eneco

  • Eneco is actief in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en België
  • Aantal werknemers: 6.839 (2012)
  • Opgericht: 1995
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Eneco assessment

De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.