Werken bij Makro betekent als partner optreden van ondernemend Nederland.

Makro als werkgever

Makro is een zelfbedieningsgroothandel met een compleet productassortiment. Deze veelzijdigheid ziet je niet alleen terug in de producten, maar ook in de manier waarop Makro werkt. Werken voor ondernemend Nederland houdt ook in dat ze ondernemerschap en vakmanschap hoog in het vaandel hebben. Ga jij werken bij Makro, dan wordt ook verwacht dat jij ondernemend bent en vakmanschap toont. Dit kun je doen door jezelf te ontwikkelen en bij te spijkeren. Zo heeft Makro dan ook een groot e-learning aanbod voor alle medewerkers en trainingen en opleidingen voor elke functie. Daarnaast heeft ze ook prettige ergonomische werkomstandigheden en actieve hulp bij een goede werk- en leefstijl.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure van Makro bestaat uit meerdere stappen. De eerste stap is het solliciteren op een bestaande vacature door het online sollicitatieformulier in te vullen of door een open sollicitatie op te sturen. Denkt de recruitment afdeling dat jij geschikt bent voor de functie? Dan word je gebeld door een van de recruiters van Makro voor een telefonische kennismaking. Ging dit interview naar wens van de recruiters? Dan b en je bij de derde stap van de sollicitatieprocedure bij Makro aangekomen. Dit houdt in dat je een online assessment maakt. Het online assessment van Makro bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidsvragenlijst. Hiermee wordt gekeken naar je rekenkundige vermogen en je sociale vaardigheden. Rond je het online assessment van Makro met een goed resultaat af dan word je uitgenodigd voor een gesprek met een HR-manager en een van je toekomstige collega’s. Na een positief gesprek volgt de vijfde stap; het tweede gesprek. Dit gesprek heb je met de manager  van de betreffende afdeling.  Pas je binnen het team en cultuur van Makro, dan is de laatste stap het arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna kun aan de slag bij Makro.

Makro

 • Opgericht door de Nederlandse Steenkolen Handelsvereniging
 • Eigenaar/onderdeel: Metro Group
 • Vestigingen: 17 in Nederland en 6 in België
HFM VIT OefenpakketHFM syllogismen oefenen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Specifieke Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 1.500 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

 • 30 dagen toegang
 • 14 lessen
 • 55 testen
 • 1511 oefenvragen

Dit oefenpakket bevat:

 • Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
 • Logisch redeneren (syllogismen)
 • Verbale aanleg (analogieën)
 • Oefenassessment VIT stijl

Ook te koop als onderdeel van:

Makro assessment

De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.