Werken bij Makro betekent als partner optreden van ondernemend Nederland.

Makro als werkgever

Makro is een zelfbedieningsgroothandel met een compleet productassortiment. Deze veelzijdigheid zie je niet alleen terug in de producten. Deze vind je ook in de manier waarop Makro werkt. Omdat je voor ondernemers werkt, is het belangrijk dat je zelf ondernemend bent. Je krijgt hier alle mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Daarvoor is er bijvoorbeeld een e-learning systeem. Daarmee volg je makkelijk online trainingen om jezelf te verbeteren.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure van Makro bestaat uit meerdere stappen. Je begint natuurlijk met een sollicitatiebrief, motivatie en cv. Als jouw brief bevalt, word je gebeld door een recruiter. Dit is meteen een korte kennismaking. Wees dus eerlijk als het je niet uitkomt. Als je dit gesprek namelijk niet goed voert, mag je niet door naar de volgende rondes.

Na de korte kennismaking moet je een assessment maken. Dit assessment bestaat uit een iq-test en een persoonlijkheidstest. Je maakt dit online. Dat kan je dus thuis, op de universiteit of op het werk doen. Zorg er in ieder geval voor dat je een rustige omgeving hebt.

Na de online test heb je verschillende gesprekken. Onder andere met een hr-manager en jouw toekomstige manager. Als je iedereen weet te overtuigen dat je de beste kandidaat bent, krijg je een aanbod. In het laatste gesprek neem je dat door. Als je blij bent met de voorwaarden word je de nieuwste werknemer van Makro.

Makro

  • Opgericht door de Nederlandse Steenkolen Handelsvereniging
  • Eigenaar/onderdeel: Metro Group
  • Vestigingen: 17 in Nederland en 6 in België
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Makro assessment

De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.