Wil je mee bouwen aan een veilige, stabiele en welvarende wereld? Dan is werken bij het ministerie Buitenlandse Zaken dé plek om te gaan werken.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken als werkgever

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich in om conflicten, armoede en onrecht te bestrijden. Maar ook om de belangen van Nederlanders in het buitenland te behartigen. Wil jij graag werken in een internationale omgeving? Heb je oog voor wat er in de Nederlandse samenleving gebeurt? Dan is werken bij Ministerie van Buitenlandse zaken precies iets wat bij jou past.

Werken bij ministerie van Buitenlandse Zaken betekent dat je snel moet kunnen schakelen. Daarnaast moet je het doel voor ogen blijven houden. Ook moet je beschikken over een goede talenkennis. Je werkt immers met meerdere verschillende landen samen.

Sollicitatieprocedure

MinBuZa heeft een strenge selectieprocedure. Na het insturen van jouw sollicitatie vindt de eerste selectie plaats op basis van de brieven. De volgende stap is het online assessment van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit bestaat uit een online vragenlijst voer je een taaltest, capaciteitentest, een persoonlijkheidstest en een drijfverentest uit. Zijn de resultaten van de psychologische testen goed?

Dan word je uitgenodigd voor de volgende ronde van de sollicitatieprocedure. Dit is een speeddate ronde. In deze ronde voer je vier gesprekken van elk 10 minuten met verschillende professionals uit het vakgebied. Ook kan het zijn dat nog een ander assessment of competentie interview deel uitmaakt van de sollicitatieprocedure. Dat is afhankelijk van de functie waar je op solliciteert. De uitkomsten van deze testen en gesprekken vormen uiteindelijk de beslissing of je doorgaat voor het sollicitatiegesprek.

De sollicitatie wordt afgesloten met een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna mag je het contract tekenen en kun je aan de slag bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Andere bedrijven:

Ministerie van Buitenlandse Zaken

  • Minister: Stef Blok (VVD)
  • Het ministerie ondersteunt ook Nederlanders en Nederlandse bedrijven in het buitenland.
  • Opgericht: 1798