Wil je mee bouwen aan een veilig, stabiele en welvarende wereld? Dan is werken bij het ministerie Buitenlandse Zaken de plek om te gaan werken.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken als werkgever

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich in om conflicten, armoede en onrecht te bestrijden en om de belangen van Nederlanders in het buitenland te behartigen. Wil jij graag werken in een internationale omgeving en heb je oog voor wat er in de Nederlandse samenleving gebeurt? Dan is werken bij Ministerie van Buitenlandse zaken precies iets wat bij jou past. Werken bij ministerie van Buitenlandse Zaken betekent dat je snel moet kunnen schakelen tussen meerdere onderwerpen en altijd het doel voor ogen moet blijven houden. Ook moet je beschikken over een goede talenkennis, je werkt immers met meerdere verschillende landen samen.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij de Ministerie van Buitenlandse Zaken is er een strenge selectieprocedure. Na het insturen van jouw motivatiebrief vindt de eerste selectie plaats op basis van de sollicitatiebrief. Dit is een online assessment van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierna word je gevraagd om enkele psychologische test uit te voeren. Via een online vragenlijst voer je een taaltest, capaciteitentest, een persoonlijkheidstest en een drijfverentest uit. Zijn de resultaten van de psychologische testen goed? Dan word je uitgenodigd voor de volgende ronde van de sollicitatieprocedure bij Ministerie van Buitenlandse Zaken, dit is een speeddate ronde. In deze ronde voer je vier gesprekken van elk 10 minuten met verschillende professionals uit het vakgebied. Ook kan het zijn dat nog een ander assessment of competentie interview deel uitmaakt van de sollicitatieprocedure, dat is afhankelijk van de functie waar je op solliciteert. De uitkomsten van deze testen en gesprekken vormen uiteindelijk de beslissing of je doorgaat voor het sollicitatiegesprek. De sollicitatieprocedure bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt afgesloten met een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierna mag je het contract tekenen en kun je aan de slag bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

  • Minister: Stef Blok (VVD)
  • Het ministerie ondersteunt ook Nederlanders en Nederlandse bedrijven in het buitenland.
  • Opgericht: 1798

Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.