Bij deze financiële dienstverlener kun je terecht voor diensten als sparen, verzekeren, beleggen, zorgverzekering, hypotheken, financieel advies en meer. De focus ligt hier bij het relevanter en persoonlijker maken van de dienstverlening voor de klant. Om dit na te streven zijn mensen die omkijken naar anderen en initiatief nemen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel gewenst.

Een Nationale Nederlander

Een algemeen begrip maar voor dit bedrijf is er maar één zoals jij! Mocht je nog niet zo zeker weten of NN bij jou past, doe dan de test op de NN-websiteDe meeste vacatures te vinden bij Change & IT, maar ook bij Finance en Operations & Support. Alhoewel, bij andere afdelingen ook genoeg vraag is naar nieuw talent.

Sollicitatieprocedure

Nadat je op de sollicitatie button hebt geklikt bij een voor jou passende vacature, is het mogelijk om het sollicitatieformulier in te vullen. Een motivatiebrief, CV en de uitslag van de test zijn hierin te uploaden.

Selectiegesprek

Binnen twee weken weet je of je uitgenodigd bent voor de volgende stap: selectie gesprekken. Vanwege de persoonlijke benadering, kun je hier naast vragen over kennis en ervaring ook gerichte vragen verwachten over wie je bent en jouw drijfveren. Bedenk van tevoren goed hoe je deze drijfveren in kan zetten voor NN. De twee gesprekken zullen bestaan uit een kennismaking met een directe collega, de manager van de afdeling en een recruiter van Nationale Nederlander.

Voor management en specialistische functies kan er eventueel een 3e gesprek volgen

NN capaciteitstesten

Voor de meeste functies is een online assessment onderdeel van het sollicitatie proces. Deze test kun je thuis maken en bestaat uit een drijfveren-, persoonlijkheid- en intelligentie test. Je kunt je goed voorbereiden door te oefenen op de onderdelen Analogieën, syllogismen, cijferreeksen en rekenvaardigheid. Als jij en het bedrijf beiden enthousiast zijn dan wordt een voorstel gedaan waarna je als nieuwe collega bij NN aan de slag kunt gaan!

NN gebruikt momenteel twee verschillende capaciteitstesten. Namelijk de HFM VIT (Volledige Intelligentie test) en de Cognitive Ability Test. Let dus goed op de uitnodiging welke test je moet maken.

Nationale Nederlanden

  • 5000 medewerkers zetten zich in voor de ruim 5 miljoen zakelijke en particuliere klanten van NN 
  • Een onderdeel van de NN Group, de internationale verzekeraar en vermogensbeheer 
  • Actief vanaf de negentiende eeuw in de Nederlandse markt met verzekeringen, pensioenen en bancaire producten
HFM VIT cursusoverzichtHFM cijferreeksen

HFM Volledige Intelligentie Test VIT Oefenpakket

35,00

Online training voor het Volledige Intelligentie Test assessment. De training bestaat uit 2.000 oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Volledige Intelligentie Test (VIT) voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
55 testen
2.001 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.500+ tevreden gebruikers

Dit oefenpakket bevat:

Cijfermatig redeneren (cijferreeksen en rekenvaardigheid)
Logisch redeneren (syllogismen)
Verbale aanleg (analogieën)
Oefenassessment VIT stijl

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Nationale Nederlanden – HFM

De opzet van de Volledige Intelligentie Test is anders dan veel capaciteitentesten. In deze test krijg je vragen uit vier categorieën: analogieën, cijferreeksen, syllogismen en rekenvaardigheid. Deze vragen worden door elkaar gesteld in één test.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Rekenvaardigheid:

Rekenvaardigheid omhelst het uitvoeren van eenvoudige berekeningen. In principe kun je alle berekeningen zonder rekenmachine uitvoeren.

Nationale Nederlanden – Cognitive Ability Test

De cognitive ability test is een nieuwe test die door NN gebruikt wordt. Deze test bestaat uit vijf onderdelen: analogieën, cijferreeksen, componenten, controleren en spiegelbeelden.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je twee aantal woorden te zien met een onderliggend verband. Je moet vervolgens aangeven welk woord hetzelfde verband deelt met het gegeven derde woord.

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien en moet je zelf het laatste cijfer bepalen. Dat doe je door eenvoudige berekeningen uit te voeren zoals: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het lastige is dat je moet leren zien welke berekening toegepast moet worden.

Componenten:

Bij componenten moet je krijg je een gebroken figuur te zien. Het is de bedoeling dat je dan aanwijst welk compleet figuur hiermee gevormd kan worden.

Controleren:

Bij controleren moet je in hele korte tijd bepalen of twee gegeven stukjes tekst of woorden hetzelfde zijn of niet. Door te oefenen leer je met de strakke tijd omgaan en makkelijker verschillen herkennen.

Spiegelbeelden:

Bij spiegelbeelden moet je aangeven welke figuren gespiegeld zijn aan het voorbeeld. Dit is een abstract onderdeel dat je met oefening goed onder de knie kunt krijgen.

Cognitive Ability TestNOA woordanalogieën

Cognitive Ability Test oefenpakket

35,00

Dertig dagen toegang tot volledige uitleg over de cognitive ability test en 1.900+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
8 lessen
50 testen
1.995 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
100+ tevreden gebruikers

Assessment onderdelen:

Componenten
Cijferreeksen
Controleren
Spiegelbeelden
Woordanalogieën

Gebruikt door:

Achmea, Ahold Delhaize, Heineken, KPMG en NN.

Geschikt voor:

Harver – Cognitive Ability Test

Zie ons bedrijvenoverzicht.