Arriva assessment

Moet jij een assessment maken voor Arriva? Het assessment van Arriva is een harde eis om aangenomen te worden. Als jouw score niet goed genoeg is, krijg je dus niet die baan. Je mag daarna ook een tijd niet solliciteren. Zorg dus dat je goed oefent voor het assessment zodat je de beste score haalt.

Momenteel maakt Arriva gebruik van twee verschillende testen: SHL en Eelloo. Beide testontwikkelaars hebben daarnaast nog verschillende testen. Onze oefenpakketten bereiden jou perfect voor op elke test die je kunt krijgen. Zoek wel goed uit welke test je moet maken. Vraag het eventueel na bij de recruiter. Of controleer jouw uitnodiging.

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor Arriva, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Eelloo Q1000

2.000+ oefenvragen

SHL

2.500+ oefenvragen

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Arriva assessment test te oefenen.

Arriva assessmentArriva kom je tegen in heel Nederland, van bussen, treinen, schepen tot touringcars. Een groot deel van het openbaar vervoer in Nederland wordt namelijk door Arriva verzorgd.

Arriva als werkgever

Heb je Arriva als werkgever, dan weet je zeker dat je een goede baas hebt. Ze heeft namelijk het exclusieve keurmerk Top Employer gekregen. Daardoor weet je zeker dat je werkt in een succesvolle werknemersomgeving. Waar werknemers blij en tevreden zijn. Daardoor kunnen alle werknemers gezond, betrokken en gemotiveerd hun werk doen. Daarom investeren ze dan ook veel in medewerkers op het gebied van ontwikkeling en inzetbaarheid.

Sollicitatieprocedure

Wil je gaan werken bij Arriva? Stuur dan via e-mail jouw CV en brief in. Jouw sollicitatie wordt beoordeeld door de recruiters. Voldoe je aan de eisen? Dan ga je door naar de tweede ronde.

Eerste gesprekken

Je wordt gebeld voor een telefonische screening. In dit informele gesprek probeert de recruiter een beeld van jou te krijgen. Zorg dus dat je op een gelegen moment opneemt. Als het echt ongelegen is, laat dit dan weten en plan een nieuwe belafspraak.

Als het telefoontje bevalt, word je voor het eerste gesprek uitgenodigd. Dit gesprek is een breedte interview waar je ingaat op jouw motivatiebrief en cv. Je kunt over alles wat er instaat vragen verwachten. Bereid dit gesprek dus goed voor. Het is goed om met een vriend(in) dit gesprek te oefenen. Bijvoorbeeld door iemand anders vragen over jouw brief en cv te laten stellen.

Assessment

Het online assessment maak je in principe thuis. Je krijgt een uitnodiging en hebt dan vaak enkele dagen om de test te maken. Zorg dat je je goed voorbereidt, want als je deze test niet haalt, lig je uit de procedure. Naast een capaciteitentest moet je ook een persoonlijkheidstest maken. Zo’n test kan je niet voorbereiden maar het is wel handig om daar iets over te lezen. Dan weet je beter wat je kunt verwachten.

Laatste gesprekken

Het tweede gesprek is met je toekomstige leidinggevende en gaat o.a. in op de uitslagen van het assessment. Daarna kan ook een medische screening worden gevolgd voor sommige functies. Is alles nog steeds positief? Dan volgt het laatste gesprek, het arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding krijg je te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Arriva.

Andere bedrijven

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

Eelloo Q1000

2.000+ oefenvragen

SHL

2.500+ oefenvragen