Ga je werken bij de AFM, dan maak je je sterk voor eerlijk en transparante financiële markten. Je draagt bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

De AFM als werkgever

De AFM houdt toezicht op financiële dienstverleners zoals banken en verzekeraars, beurzen, tussenpersonen en accountantskantoren. De AFM is een zelfstandig bestuursorgaan en rapporteert rechtstreeks aan de minister van Financiën. Hier werk je volgens de de AFM-werkwijze. Dit houdt in dat je steeds stuurt op kwaliteit van het werk, gedrag en cultuur en het continu verbeteren van de processen. Je moet hard werken en complexe materie begrijpen en verwerken. Dat kan alleen als je optimaal presteert. Het is dan ook een moderne werkgever, waar je veel ruimte krijgt. Zo kan je je eigen werktijden bepalen en thuis werken.

Sollicitatieprocedure

Wil jij je ook sterk gaan maken voor transparante en eerlijke financiële markten? Je vult allereerst een online sollicitatieformulier voor één van de vacatures in. Je vult jouw persoonsgegevens, opleiding en werkervaring in. Verder is er de mogelijkheid om je CV en je motivatie bij te voegen. Ziet de AFM  in jou een goede aanwinst? Dan krijg je binnen enkele dagen een uitnodiging voor het eerste gesprek.

Het eerste gesprek is met één van de recruiters en iemand van de afdeling waar je solliciteert. Verloopt dat goed? Dan word je uitgenodigd voor het maken van het online assessment. Dit assessment bestaat uit en capaciteitentest en een opdracht. Het online assessment test jouw numerieke, abstracte en verbale capaciteiten. Ook maakt een persoonlijkheidstest deel uit van het assessment. Eventueel wordt het aangevuld met praktijksimulaties.

Gaat alles tot nu toe goed? In dat geval wordt jouw achtergrond gecontroleerd, inclusief VOG. Als alles goed is, ga je door naar de laatste stap. Je krijgt dan een aanbod van de AFM. Ga je daarmee akkoord, dan kun je daarna aan de slag bij deze waakhond.

AFM

  • Opgericht: 2002
  • Verantwoordelijke minister: Wopke Hoekstra
  • Jaarlijks budget: 98,4 mln EUR (2017)
PiCompany cursusoverzichtPiCompany analogieën

PiCompany Connector Ability Oefenpakket

35,00

Online training voor het Connector Ability assessment. De training bestaat uit 1.500+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Connector Ability voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
47 testen
1.585 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
2.300+ tevreden gebruikers

Onderdelen in het oefenpakket:

Analogieën
Cijferreeksen
Figuurreeksen
Matrixen

Geschikt voor:

Connector Ability Test (2.0, 2.1 en alle andere versies)
Connector Ability Verbal

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

AFM assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.